Lustrum!

Drab

Mijn hemel, wat reit de panta en hoe vliedt de tijd zich heen gelijk een schaduw in de, eh, verte! Heden op de kop af bestaat mijn blog 5 jaar! En nog altijd is er geen ordentelijker woord voor ‘blog‘ uitgevonden!

Wat een zuchtje wind, vijf jaar, en wat past er tegelijkertijd veel in. Vijfentwintig september tweeduizend negen! Weet u het nog? Drabkikker moest nog doctor worden, kon nog geen plat Leids imiteren, had nog nooit lesgegeven, laat staan een artikel in de Taalcanon geschreven, 2009was pas begonnen briljante scholieren de taalverwondering bij te brengen, moest strandbeest-, soroban– en Snorriloos door het leven, had nog geen handtekening van Walter Lewin, enig idee wie Haddu-yith`i was noch een voet in de VS, Irak, Madrid, Stockholm, Dilsen-StokkemLeusden of Varik gezet. Meemaaksels, ontmoetingen en verwateringen; liefdes, roerselen en vreugden; halo’s, conjuncties en epische donderluchten; talen, schriften en codes; concerten, feestjes, musea en reizen; doop, dood, geboorte en trouw (vooral van anderen) en heel, heel veel porties Indonees.2010 Ramses Shaffy, Miep Gies, Hans van Mierlo, Eugene Terre’Blanche, Sugar Lee Hooper, Teddy ScholtenBenoît Mandelbrot, Bobby Farrell, Elizabeth Taylor, Max Woiski jrAntonie KamerlingHarry MulischLeslie Nielsen, Osama Bin Laden, Willem Duys, Johnny Kraaijkamp sr., Amy Winehouse, Hella Haasse, Steve Jobs, Meta de Vries, Moammar al-Khadafi, Rijk de Gooyer, Kim Jong-Il, Václav Havel, Whitney Houston, Vidal Sassoon, Donna Summer, Eduard Khil, Gerrit Komrij, Neil Armstrong, J. Bernlef, Hetty Blok, Simeon ten Holt, Dave Brubeck, Ravi Shankar, Hugo Chávez, Margaret Thatcher, Jorge Videla, Rita Reys, Prins Friso2011, Sikke van der Veer, Lou Reed, Nelson Mandela, Michail Kalashnikov, Phil Everly, Ariel Sharon, Philip Seymour Hoffman, Els Borst, Shirley Temple, Hugo Brandt Corstius, Fred Phelps, Gabriel García Marquez, Hansruedi Giger, Wubbo Ockels en Robin Williams waren nog onder ons. Niemand had nog van het zeilmeisje, Fyra, Svens rampwissel, de Eyjafjallajökull, de iPad, de BP-olieramp, Sieneke, de damschreeuwer, de vliegramp in Tripoli, de vuvuzela, linkse hobby’s, Inception, het brulshirt, de Anne Frankboom, 2012de mijnramp in Chili, de waxinelichthoudergooier, premier Rutte, de niesaap, de Arabische Lente, Fukushima, Minecraft, Basta, de schietpartij in Alphen a/d Rijn, het geboortebewijs van president Obama, de trouwerij van William & Kate, de wietpas, Anders Breivik, Occupy All The ThingsDoe eens normaal man, station Sassenheim, Pussy Riot, de Costa Concordia, Badr Hari, de Kunstroof, Kony, Gangnam Style, kilometerheffing, Honey Boo Boo, Project X Haren, Google Glass, de manuscripten in Timboektoe, paus Franciscus, de heropening van het Rijks Museum, de Boston marathon, koning Willem-Alexander, 2013Edward Snowden, ponypletten, Annechien Steenhuizenselfies, de brand in Mata Hari’s geboortehuis, vlucht MH370, de inname van de Krim, ISIS, The Common Linnets, Kees Momma, het juichpak, vlucht MH17 of de bonte daguil gehoord. Intussen zijn er een kleine 20 Perry Bible Fellowships, 141 Radiolabs, 784 xkcd‘s, 1827 APOD‘s, 2179 SMBC‘s, zo’n 364.000 Nederlanders en 428 miljoen aardbewoners bij, is de magnetische noordpool 2014zo’n 250 km richting Siberië verschoven, liggen Europa en Noord-Amerika rond de 14 centimeter verder uit elkaar, de poolster een ruwe boogminuut minder in het noorden, de maan 19 centimeter verder weg, zijn er twee nieuwe megapriemgetallen en ongeveer 171 nieuwe exoplaneten ontdekt, is de Negende Pekdruppel gevallen, het Higgs-boson geobserveerd, de derde– en vierde-orde regenboog gefotografeerd, hebben we een Venusovergang, tien maans- en twaalf zonsverduisteringen meegemaakt en zeventien sondes naar Mars, Venus, Mercurius, Jupiter, Ceres, de maanPluto, de zon, enkele kometen en het heelal in het algemeen gezonden.

Fjoew. En dan heb ik vast nog het een en ander overgeslagen.

Wat zal het verschiet brengen? We zullen het zien. In ieder geval bakken meer Drabkikker. Ik zeg, op naar de tien!

2 gedachtes over “Lustrum!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s