Driewerf muziek

Wat voor muziek vind jij leuk dan? Tot op heden kan ik daar eigenlijk geen coherent antwoord op geven; eerder wat ik geen leuke muziek vind, en zelfs dan nog schend ik geregeld mijn eigen ‘alles met “rock” erin is stom’-afbakeningen. Daarom hier een driegreep uit de verskes die momenteel in mijn hitlijstje draaien; misschien dat u er een lijn in kunt ontdekken.

 • Messages van Xavier Rudd (met tweede stem en zonder dat andere nummer erdoorheen vind ik ’m eigenlijk mooier, maar daar is dan weer geen livebeeld van). Eigenlijk nooit goed naar de tekst geluisterd, dat heb ik wel vaker:

 • God yu tekkem laef blong mi, een christelijk liedje in de fascilarische Pidgin-taal van de Solomoneilanden (God, you take’m life belong me, heeft u ’m?), uitgevoerd door Russische studenten:

 • Stadtaffe van Peter Fox, m.i. onterecht in de schaduw komen te staan van zijn grote hit Alles Neu, dusdanig zelfs dat er nooit een officiële clip bij is gemaakt:

(Wat-ie tegenwoordig doet is ook niet gek trouwens.)

4 gedachtes over “Driewerf muziek

 1. Alles met “rock”? Bedoel je dan ook Black Box Revelation, Black Keys en Black Rebel Motorcycle Club, nog wat groepen met het woord Black in hun bandnaam?

  Die blootvoetige gitaar-singer-surf-songwriter dude is een soort Oboema.

  Deze doet me altijd een beetje aan Grosshennersdorf denken:

  Like

  1. Ik heb even een volstrekt onbevooroordeelde steekproef genomen en dit zeg ik ervan:
   – Black Box Revelation: Nee. Af. (En wat is het toch met het accent van dergelijke bandjes om you uit te spreken als jieüüww?)
   – Black Keys: Feestjes waar je door mensen die dit soort muziek wèl leuk vinden naartoe bent gesleept en dat je niet naar huis kan omdat je met die mensen moet meerijden.
   – Black Rebel Motorcycle Club: Mwjoah, vooruut, met een goeie laag Juttersbitter.
   – Bovenstaand juweel: Aahh, dat is dat “dub-stap”, waar jullie op hyvesbook naar luisteren, toch? Reuze!

   Like

 2. Ik hoor t al, dat wordt nooit wat met jou en de rokkenrol…
  Ja die subp yao is i.d.d. erg leuk, van NL’se bodem overigens,
  Mooi zijn de detailopnamen van de sandalen en de braadworsten enzo.

  Like

  1. Janee, alstie rolt kan ik rock dus weer prima verdragen, maar dat komt meer door de ondoorgrondelijke keuzes die er achter de benoeming van volkomen verschillende muziekstijlen zitten. Túúrlijk, Dubchillcore is iets heel anders dan Chillstepdub, en haal het niet in je hoofd dat weer te verwarren met Vrijgemaakt Herstelde Stepcorechill. Gelukkig hebben we Ishkur’s Guide to Electronic Music ter voorkoming van dit soort misverstanden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s