Krul

krul

Ha! Wist u dat de krul, voor goedgedane schoolopdrachten enzo, een louter Nederlands verschijnsel is? Wist ik niet namelijk, maar een Engelstalig iemand reageerde op onderstaand filmpje met de vraag ‘wat dat vreemde symbool is dat jullie gebruiken in plaats van de tick’ (✓):

De krul dus. Vermoedelijk alleen in Nederland doorgedrongen vanwege die al even karakteristieke andere krul ter doening van bepaalde behoeften, waar zoals u weet van oorsprong twee geüniformeerde retiradeurs naast geposteerd stonden die moesten controleren of de onderhavige gebruiker de boel wel proper had achtergelaten en navenant een desbetreffend symbool in diens speciaal daarvoor bedoelde ‘closetboekje’ aanbrachten en als je zeven krullen had mocht je gratis. (Drabkikker. Belachelijke etymologieën terwijl u wacht.)

Update 2016: Ouwe Duitsers doen ook iets geks.

5 gedachtes over “Krul

  1. Je nee nou zeg ik had het precies hierover een uur geleden met een bulgaarse vriendin, en ik vroeg maar wat kregen jullie dan? Nuh, niks, zei ze.

    Like

    1. Janee, dat komt vanwege een hele oude vete die teruggaat op Bulgur II (de uitvinder van de yoghurt, maar dat terzijde) die weliswaar bekend stond als een hervormer in het onderwijs maar desalniettemin scholieren op straffe des verdrinkingsdoods (volgens onbevestigde bronnen in de yoghurt) verbood om het Cyrillische schrift te gebruiken omdat dat zou staan voor zedenverval en slechte adem wat erg ongelukkig uitkwam met het lessysteem op de niet lang daarvoor door Hollandse missionarissen in de buitenwijken van Teleshko Vareno opgerichte seminaries waar de gebruikte beoordelingssymbolen dermate op de cursieve Cyrillische letters х en я leken dat Bulgur in de beruchte Nacht van de Gefermenteerde Gierst alle Nederlanders de keuze liet tot het drinken van een glas Boza of het land verlaten waarop ze uiteraard eieren voor hun geld kozen maar wel nog net de tegenwoordigheid van geest op wisten te brengen om een paar kuipjes kiselo mlyako mee terug te smokkelen die later de directe aanleiding zouden vormen tot traditionele Nederlandse zuivelgerechten als hangop, karnemelkse pap en Friese Vlag Breaker.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s