U-Ram Choe update

Wat ik u niet verteld had is dat ik U-Ram Choe ook een mail heb gestuurd, met mijn kritiek in iets beleefdere bewoordingen dan hieronder. Ik verwachtte eigenlijk geen antwoord terug, maar zojuist heb ik dat wel degelijk gekregen en nu schaam ik me voor mijn haastige oordeel.

Hij schrijft dat het erg moeilijk voor hem is geweest om in Korea informatie over het Latijn te krijgen, dat hij inderdaad met woordenboeken werkt en assistentie heeft van een katholieke student, maar klaarblijkelijk is dat niet genoeg. De reden dat hij Latijn gebruikt in plaats van Koreaans is dat hij niet wil dat de titel zijn werk beïnvloedt, iets waar ik me in kan vinden. Maar hij is ook een perfectionist en zou dus graag zien dat zijn titels correct zijn. Of ik hem daarmee misschien kan helpen, of iemand ken?

Het zij duidelijk dat de eer mij gebiedt hem mijn diensten aan te bieden, hoe gebrekkig die ook mogen zijn. Bij dezen.

Over Drabkikker

Dirk Bakker, geboren in de vorige eeuw, levend in de huidige.
Dit bericht werd geplaatst in Be- en verwonderingen, Kunst & nijverheid, Taal. Bookmark de permalink .

6 reacties op U-Ram Choe update

 1. Lothelanor zegt:

  Uitgelezen kans en reden voor jou om nu eens echt goed Latijn te leren inderdaad. Heel veel succes! Nog een degelijke Vlaamse grammatica van mij lenen toevallig… ;-) ?

  Like

 2. Waarde Drabkikker,

  zo zie je maar dat het in deze tijd van informatiegekte moeilijker dan ooit lijkt om de juiste informatie te vinden, welk een paradox.

  Daarnaast is het volgens mij een oud gebruik om flora en fauna van een Latijnse naam te voorzien en heeft dat ook in het geval van U-Ram niet veel te maken met
  (artistieke) dikdoenerij; daarvoor zijn zijn objecten te knap gemaakt.
  Nobel dat je onze Koreaanse collega van dienst bent.

  groet van

  Raam Krater

  Like

 3. Eliza zegt:

  cute & ass-biting in once….;-)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s