Allerhande talen en schriften die (soms al vele jaren) naar een eindproduct liggen te fermenteren maar nog niet Drabklaar gestoomd zijn. Hier alvast wat plagertjes. Sommige plaatjes linken naar reeds geplaatste blogpotst.
Krokopac (2022)
Een schrift met vormen die Venndiagramsgewijs samensmelten en/of happen uit elkaar nemen. Naam nog in overweging, maar ik vind deze (vrij naar een kreet van een lezer) eigenlijk wel een goeie.
Kedja (2011/2022)
Een oud schetsconcept, jaren na dato eens uitgewerkt. Kedja is Zweeds voor ‘ketting’.
Backslash 2022 (2022)
Een doorontwikkeling van Backslash 2010, met samengesmolten vormen en nog wat andere modificaties.

Flutschrift II (2022)
Ongeveer net zo flauw als Flutschrift I, maar dan met grijstinten. Min of meer indirect geïnspireerd op Wang-tegels.

Staketsel (2021)
Een soort Meccano-achtige structuren.

Compactcode (2021)
Een experiment om te kijken of je een mededeling globaal in lengte kunt halveren door elk letterpaar om te zetten naar een uniek foneem. Ja. Nee. Ik leg het nog wel eens een keer uit. Hier pogingen tot het bijbehorende schrift:

Kronkelschrift (2020)
In inspirationele samenwerking met Victor: een schrift dat een soortement ruimtevullende krommen oplevert. We zijn nog aan het sleutelen; hier een voorlopige indruk van een driehoekige variant:

Graat (2020)
Visgraatachtige structuren, al dan niet verticaal. Komt in twee varianten die eigenlijk compleet verschillende schriften zijn.


Verticaal schrift (2016/2020)
Tja, ik héb al een Verticaalschrift, dus dit verticale schrift (of dat andere) moet anders gaan heten. Hoe dan ook, het loopt verticaal.

Nieuwe Driehoekjes (2019)
Tja, ik héb al een schrift dat Driehoekjes heet, dus [etc.]

Kiribil (2015)
Kiribil is Baskisch voor ‘krul’, ‘spiraal’. Zodoende.

Hexamaze (2015)
De naam blijkt bij lange na zo origineel niet als ik dacht (noch de vormen), en het schrift zelf is eigenlijk ook compleet onmogelijk. Maar wie weet krijg ik nog eens een malle bui om er iets voltooids van te breien.

Update 2022: De malle bui is daar en het schrift heet nu Curlivine.
Snuif (2013)
Een (toon)taal die geheel met gesloten mond wordt gesproken. Ook pogingen tot een bijbehorend schrift, maar tot dusver lijkt het teveel op D’ni en D’ni is lelijk.
n’f h’n’f n ‘hn dn ‘n’f f’n ‘n: ‘n’ n ‘tn ‘nf n ‘tn ”n’f. n’f h’n’f n ‘hn dn ‘vn’. n’f h’n’f n ”nf n’ ‘tn f’nf f’nf vn. n’f h’n’f n ‘tn ”n’f n’ ”n tn’ ‘n’. n’f h’n’f n ”nf n’ ‘tn f’nf dn’f tn’ n’ ‘tn f’nf ”n’f tn’. n’f h’n’f n ”n ”n’f f’n ‘n: ‘n’ n n’f tn’ f’nf fhn’.
Bubbels (2013)
Bubbels. Het woord zegt het al.

Update 2022: kleurige doorontwikkeling van dit schrift. Ik denk erover om het Skivor te noemen (want ‘Bubbels’ dekt de lading niet echt meer):
Glas in Lood (2013)
Letters worden gevormd door bepaalde doorsnijdingen van een vlak; nieuwe letters komen weer binnen de vlakken die door die doorsnijding ontstaan, enzovoort. Hieronder staat ‘interessant’:

Mantra (2011)
Ja, hoe leg ik dit in drie woorden uit. Eh. Ingewikkeld. Werkt met relatieve klankevolutie, dus dan weet je het wel. Kan in allerlei Aziatische abugida’s worden geschreven.

Quadrosa (2010)
Een schrift met vierkante (quad-) roos(-rosa)gewijs groeiende vormen.

Click (2010)
Een uitspreekbare vorm van Zodiak. Met bijbehorend schrift. Destijds al een pagina over begonnen, maar nog verre van af.

Účla (2009)
Een uitspreekbare vorm van XOR. Met bijbehorend schrift. Destijds al een pagina over begonnen, maar nog verre van af (een gecrashte harde schijf helpt niet mee).
