Turing Tumble

Dit speeltje heb ik al een aantal jaar op het oog: Turing Tumble, een soortement knikkerbaan waarmee je op analoge wijze kunt simuleren hoe een computer werkt, van supersimpel tot knettercomplex. Vet leuk voor kinderen en veertigplussers met een wollige coronakop.

Omdat ik geen kroost heb om als excuus te gebruiken en het prijsplaatje mij ook ietsje te kittig is (al is het het zonder meer waard) heb ik het spel nooit aangeschaft, maar dat hoeft ook niet, ontdek ik nu. Iemand heeft er een online versie van gebouwd!

Ha, leuk, eens even mee aan de experimenteer. Het internet staat vol met gebruiksaanwijzingen, handleidingen, recensies en voorbeelden en puzzels, dus daar kan de lol zich uit en te na mee op.

5 gedachtes over “Turing Tumble

 1. Koop hem gewoon in het echt!
  Je krijgt er geen spijt van!!!
  Hier ook een veertiger die echt zo gefascineerd is door hoe goed het systeem in elkaar zit, hoe de complexiteit wordt opgebouwd enz.

  Ps: wat is een wollige coronakop?

  Geliked door 1 persoon

  1. Hmmm. Bol.com heeft ze zo te zien niet op voorraad momenteel. Soms zie ik er wel eens eentje op Marktplaats staan, maar ze zijn blijkbaar erg populair! Mocht ik iets tegenkomen laat ik het weten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s