Aart Staartjes, 1938–2020

Ah, nee. Word je zo oud, overleef je zelfs een val uit je perenboom, ga je dood aan een verkeersongeluk. Fuk.

(Dit liedje heeft trouwens – we heten niet voor niets Harry Bannink – een vet Rare Maat. Iemand die weet welke? Ik kom er niet uit.)

Maar, fuk. Ik bedoel, doodgaan doen mensen wel vaker, dat zit een beetje in het ontwerp, maar dit is een Stuk Jeugd dat heengaat. Bah.

7 gedachtes over “Aart Staartjes, 1938–2020

  1. “Een paradijs heeft een slang nodig” was als ik het me goed herinner de reden dat hij indertijd Meneer Aart ten tonele voerde.
   (Hmm, hebben B&E en hij elkaar ooit ontmoet? Volgens mij leefden die in een ander subsesamstratueel universum.)

   Like

 1. Ja wat een droevig nieuws over Aart Staartjes voor ons allen. Vader is er de dag mee begonnen. Ik word binnenkort 74 en ga dus maar geen scootmobiel aanschaffen. Toch ben ik weer helemaal ‘op en top’ en heb zelfs in m’n eentje hartelijk zitten lachen bij het bekijken van uw item ‘Rare maat’. De hele weg doorbeluisterd vanaf het Salzburger walsje tot en met de laatste Philip Glass. Ook Aart Staartjes zou onbedaarlijk plezier hebben gehad in de taalkundige opbouw van de door u begeleidende teksten. Zeker weten. U weet mensen vrolijk te maken. Wist je trouwens, dat vader nog de originele langspeelplaat (jaren 70) van Don Ellis (trompettist die een speciale trompet had laten bouwen waarmee hij kwart-tonen kon spelen en bigbandleider was) heeft, waarop je hem het nummer ‘Great divide’ hoort uitleggen aan het publiek en hij ook aftelt met ‘one two three, one two three, one two, one two three, one two. Dat hadden we in die tijd nog nooit gehoord. Ik zal d’r wel ’s een bestandje van maken wanneer ik klaar ben met het ondankbare werk voor de zangvereniging.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s