Baby Ostinato

Het moet toch allemaal niet gekker worden hè. Na de saxofoon-, cello-, beiaard-, jaren-80-synthesizer-, accordeon‐ en de ik ga er gewoon irritant doorheen spelen dan denkt iedereen vast dat het jazz is-versie dan nu ook de versie voor speelgoedinstrumenten. Ja hoor. Nee hoor. Tuurlijk. Ja.

(Vooruit, het klinkt best geinig.)

Hij speelt ’m ook gewoon (zij het in de zesde versnelling), overigens.

13 gedachtes over “Baby Ostinato

 1. De leukste uitvoering tot nu toe, zou ik zeggen. Zeer geschikt ook voor in de baby- en kleuteropvang. Kunnen de kids daarna al op zeer jonge leeftijd zonder lastig te zijn met pappie en mammie mee naar de grotemensenuitvoering.

  Like

 2. Juist Canto Ostinato leent zich bij uitstek voor welke uitvoering dan ook. In 2015 was ik in Amstelveen getuige van een uitvoering op harp (Assia Cunego) begeleid/verstoord door iedere drie minuten een dalende Boeing met brullende motoren. Gewoon af en toe Canto beluisteren zoals Canto oorspronkelijk bedoeld was en verder genieten.

  Like

 3. Er is ook een (gedeeltelijk) vocale uitvoering, begeleid door Kees Wieringa. Daar trek ik de lijn; naar mijn idee wordt de compositie volledig kapot gezongen.

  Like

   1. Drabkikker, alsjeblieft geen slapende honden wakker maken!
    Overigens, 25 november was het vijf jaar geleden dat deze grote componist overleed. Een beetje media-aandacht was op zijn plaats geweest. En áls er al een beetje aandacht aan Ten Holt wordt gewijd, gaat het altijd over Canto Ostinato, terwijl er nog zoveel andere meesterlijke composities van zijn hand zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s