Herherinnering: Vrijdag zonsverduistering!

’t Is te hopen dat het weer iets meer meewerkt dan vandaag, anders krijgen we weer dit soort foto’s, maar vergeet niet vrijdagochtend aanstaande een gaatje in uw werkdag open te laten. Aanvang ongeveer half 10; maximale ervaring een uurtje later. Ik heb alvast mijn oude eclipsbrilletje uit 1999 uit een la gedolven; u kunt het uwe gratis bij Pearle halen!

Eclipsdrab

UPDATE 18-3-2015: Nou, dat ziet er niet specifiek gunstig uit, qua weersverwachting. En moet u kijken wat ze in de tussentijd op Terschelling lopen te fotograferen terwijl ik er weer eens niet ben:

Noordsvaarderlicht

Bedankt, Rutte. Ik ga mooi niet op je stemmen zometeen.

UPDATE 19-3-2105: Ende de HEERE Heere, onze Heere, daverde met grooten stemme uit de hemelen, donderende: Aldus spreekt de HEERE Heere, Uw Heere, tot de bewooners der Gordel van het Boek: Ik, de HEERE Heere, Uw Heere, ben waarlijk opgetogen ende verheugd ten aanzien van Uwe volharding tegen den Booze in zijne gedurige verdorven trachtingen U, Uw kinderen en dier kindskinderen met de Naald der Ziekenis te doorboren teneinde hen in den Onderwereld mede te pogen sleepen waar het Gekners is en het Geween der Tanden. Hierom ben ik voornemens U voor Uwe standvastigheid te beloonen, en wel als volgt: Ik, de HEERE Heere, uw Heere, zal een Teken aan den Hemel plaatsen, en dit is de aard van het Teken: Rond het vierde uur zal Ik de Hemellichten die Ik, de HEERE Heere, Uw Heere, U geschapen heb ter leidenisse in de dag en in de nacht, getweeëlijk bijeen plaatsen, en zie: hunner aangezicht zal zijn als van een die lacht aan de hemel. Ende om de volgelingen van den Booze te straffen voor hunne wangruwelen, zal Ik er Hoogstpersoonlijk zorg voor dragen dat dit Teeken enkel aan U, bewooners der Gordel van het Boek, zal worden getoond, terwijl de landen der verderfenis, meerbepaald die der Amsteldamieten, der Leidenieten en der West-Terschellingieten, alsook de geheele streek der Paapse ketternis, in de duisterte des Wolkenpaks zal zijn te doen worden gehuld. Dat zal hen voorzekerlijk leeren.

Raaâah

UPDATE 20-3-2105, twee uur ’s middags:

Zonsverduistering 2015

Over Drabkikker

Dirk Bakker, geboren in de vorige eeuw, levend in de huidige.
Dit bericht werd geplaatst in Be- en verwonderingen, Heelal, Hemelverschijnselen, Video. Bookmark de permalink .

7 reacties op Herherinnering: Vrijdag zonsverduistering!

 1. Dirk Bakker zegt:

  Ik heb hier op Terschelling nog wat rood/groen-brilletjes voor de echte liefhebbers beschikbaar.
  Kun je de zonsverduistering stereoscopisch waarnemen.

  Like

 2. Eliza zegt:

  Re: Gordel van het Boek: tssssssssssssssssssssssnoujazeg. Wedden dat ze er niet eens naar mogen kijken?

  Like

 3. Nynke zegt:

  Hahaha! Nou, precies, zowel re. het noorderlicht als re. de zonsverduistering.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s