Strandbeest!

Sutorando-bīsuto

Het was natuurlijk van de zotte dat uw Drabdrab als dik-quindecennarisch Theo Jansen-fan nog geeneens een eigen Strandbeest in zijn bezit had, maar zoals onlangs gemeld is dat gemis nu dan eindelijk gelenigd. Het model moest alleen nog even in elkaar geknutseld, wat ik van de week met glunderende pretoogjes heb zitten doen. Authentieke kinderlijke bouwdoosvreugd!

Constructie

Pootjes

Half Strandbeest

Propellertje

Strandbeest!

En daar istie dan, is het geen oeliewoeliewobbie? Twaalf poezeltjes van pootjes en een propellertje om op te vreten! Niet letterlijk, Snorri, godver.

Snorri

Hap

Leuke speeltjes zijn leuk! Vooral als ze gaaf zijn. En Theo Jansen is gaaf met een hoofdletter P. Lees vooral die man z’n boek ook.

9 gedachtes over “Strandbeest!

 1. Gachte Drabkikker, heb je ze ook in het groot gezien? Destijds in de kunsthal? En waarom verbaast het mij niet dat dit een Japans bouwpakket is :-) Videootje is schattig, verrassend (en ook weer niet) dat kunstwerk niet parallel, maar dwars op propeller loopt.

  Like

  1. Reken maar dat ik ze in het groot heb gezien! In 1997 had hij er een paar mee naar Oerol op Terschelling, en ik ben een keer op z’n atelier in Ypenburg wezen kijken ook (feuteux). Jammer genoeg stonden de ècht coole beesten toen net op een tentoonstelling in Spanje, maar toch. He-le-maal geweldig wat die man maakt.

   Oh, en trouwens, dat Japanse bedrijf (Gakken) heeft dus nog veel meer bouwdoosdingen. Hebba hebba!

   Like

 2. Volgens mij waait het buiten hard genoeg om dat ding tegen de 90 km per uur te laten lopen!
  En wat een leuke serie bouwkits hebben die Japanmensen gemaakt, mooi vormgegeven verpakkingen, elke verjaardag 1 doosje cadeau zou ik zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s