Glorie glorie helleloeia

Djúút, da’s een goedgelukte glorie*!

Vind je het gek zeg (zwijg, Schildpad, met je overtuigende argumenten**), dat mensen in de Middeleeuwen dan dachten dat God een speciale bedoeling met je had.

* Glorie = atmosferisch verschijnsel veroorzaakt door lichtbreking in waternevel waarbij er zich een soortement van regenboog om je hoofd vormt (dat wil zeggen, het hoofd van je schaduw dan dus hè). Wordt ook veel vanuit vliegtuigen waargenomen. Gaat vaak samen (zoals ook hier) met een ‘Brocken Spectre‘; geen misdaadorganisatie onder leiding van een kale man met een litteken en een poes, maar een spookachtige schaduwprojectie van het eigen lichaam op voornoemde waternevel. Ik zou er op z’n minst contemplatief van worden.

** “Het moet toch toen ook wel opgevallen zijn dat terwijl Sint Hubergard het ding rond zijn hoofd zag, zijn stompzinnige knecht Bulwik hem rond zijn eigen hoofd zag, en niet rond dat van de gezegende Hubergard. En als er baardige heremieten met wilde ogen van de berg afdaalden met de mededeling: Jongens, ik hád me vanochtend toch een huis van een halo, dan moet toch de gemiddelde lijfeigene toch ook in eerste instantie aan honger, waanzin of die speciale zwammetjes gedacht hebben.

Een gedachte over “Glorie glorie helleloeia

  1. mooooooooooooooooooi! Und so ein Brockengespenst muss man auch dabai haben, ja – sieht viel interessanrer aus als nur einfach so’n zirkel :).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s