Vermeer de fotograaf

Dat je weleens hoort gonzen dat Johannes “nee dat is geen parel” Vermeer een camera obscura gebruikte, want dat er bijvoorbeeld helemaal geen schetsen zijn te vinden onder zijn schrikbarend fotorealistische schilderijen. Dus dat hij die dus kennelijk op de een of andere manier meteen in kant en klare vorm aan het doek toevertrouwde, wat zelfs voor een knappe schilder erg knap is.

Dat bovenstaande documentaire Tim’s Vermeer dergelijke speculaties verduiveld aannemelijk maakt, en dat Vermeer daarmee goedbeschouwd een fotograaf was, maar dan heel langzaam (én uiteraard heel knap). Dat dat gaaf is.

Meer hier:

2 gedachtes over “Vermeer de fotograaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s