Suh-maaaash!

Dat u even niet vergeet dat we in een heelal vol gruisjes rondvliegen, en dat die gruisjes soms lieflijk onze atmosfeer binnen komen dwarrelen. Gelukkig gebeurt dit steevast in Rusland, maar toch.

En dan denk je, ‘Zo zeg! Oh ja dan? Dat was cool! Nou jongens, we gaan maar weer eens aan het werk.’ En dan gebeurt er dit:

Dikke damn! Da’s niet te zuinig. 500 Gewonden, heeft men het inmiddels over. Je snapt ineens die hele dinosaurussen hun punt. Eén maatje groter, zo’n bolide, en de planeet was voor de kakkerlakken geweest.

Voor de duidelijkheid: die explosie is niet het inslaan van de meteoroïde (hij schijnt conveniënt in een meer gedonderd te zijn – gratis gekookte vis!), maar de vertraagde sonische boem. Zoals u weet van onweersbuien lopen beeld en geluid in de natuur nogal uit de pas, en aangezien het onderhavige projectiel naar schatting op een hoogte van zo’n 85 kilometer de dampkring in beukte (grofweg twee en een half keer zo hoog als die ruimtesprong van Felix Baumgartner vorig jaar) moet je met een audiovertraging van ongeveer vier minuten rekenen. Net als je bij het raam was gaan staan kijken, dus zegmaar.

Een gedachte over “Suh-maaaash!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s