Gehoord in de trein

Drie moslima-bimbo’s:

Wollah, die beeld die ik van Hagenezen had werd echt bevestigd, je weet tog. Ik zzweer je: Hagenezen zijn gewoon palmbomen. Afschuwelijke mensen zonder manieren. […] Ik ging bij die visboer, weet je, en die had gewoon op zijn stal staan: ‘vis’ – spatie – ‘boer’. Echt, idioten zijn het, allemaal.

16 gedachtes over “Gehoord in de trein

 1. Ha Ha ik associeer een palmboom
  met statige schoonheid en waardig wuiven…..

  kzou zelf een palmboom kunnen zijn
  heb mijn jeugd doorgebracht (18 jaar) in ’s Gravenhage

  Like

 2. Gheh, ik weet het ook niet; ze zeiden het echt. Misschien een of andere Arabische metafoor? Palmboom is shajarat al-nakhl in het Google Translates, en als je dat terugvertaalt met weglating van shajarat krijg je ‘ziften’. Dus misschien iets in die hoek.

  Like

   1. Een beetje bedoeïen weet dat je met 1 welgemikte trap een volwassen palm van z’n dadels kunt ontdoen. Maar misschien is dat het juist: je hoeft Hagenezen maar te schoppen of ze geven je meteen al hun vis. Ofzo.

    Like

 3. So funny! (and so depressingly true…) Vooral de fontetiek van de /zzzz/ is heel heel juist, en ben ik reeds lang aan het observeren. De berber-z?
  voorin de mond, ipv achterin zoals in het HoogHaarlemsch.

  Like

  1. Wel, voor zover ik kan beoordelen zit de z altijd voorin de mond, of hij nu door een rifchick wordt uitgesproken of door een kakker. En ach, depressingly… ik had ook naast een stel dorre kantoorlullo’s kunnen zitten, stuk minder grappig.

   Like

   1. De Marokkaanse /z/ is vooral zo /zz/ omdat ie stemhebbender en apicaler is dan de gemiddelde Hollandse /z/, volgens mij: een echte /z/ ipv een kruising tussen z en sj. En deprimerend vind ik hem ook niet idd :).

    Like

 4. Maar dat er nog niemand van jullie over die andere taaleigenaardigheid is begonnen: namelijk zelf die beeld zeggen, en vervolgens een correcte constatering van andermans onjuist spatiegebruik doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s