Planten (PG-13)

Nu ik een tuin heb begint het op te vallen hoe weinig ik eigenlijk van planten weet. Ik bedoel, ik begrijp dat ze graag zonlicht en water hebben en dat ze soms euphorbia heten en dan weer oleander, maar mijn kennis kan op zijn zachtst gezegd fragmentarisch worden genoemd. Hoe onderscheid je kruid van onkruid? Waarom gaat een plant dood als je hem in oktober verpot? Waarom gaat mijn kat dood als hij van mijn euphorbia eet? Vragen, vragen.

Gelukkig is er het internet, waar men het geweldige Plants Are The Strangest People kan vinden. Het enige plantenblog ter wereld met een Parental Guidance-label. En met een handige Houseplant Toxicity Index. Zo blijkt dat euphorbia’s Dangerous zijn, en oleanders Crazy Super Dangerous. Planten zijn leuk!

2 gedachtes over “Planten (PG-13)

 1. Dank Dirk voor de tips.

  Ik kan ook nog een hoop leren over planten,
  begin mijn vorig jaar zelf aangelegde tuin beter te kennen, hoe alles groeit en waar het blij mee is, maar bijvoorbeeld de namen van veel gewassen ken ik niet, bloos.

  De planten, struiken en bomen reageren op sferen in de lucht en gedijen beter met persoonlijke welgemeende aandacht, dat merk ik telkens.

  Mooie foto’s ook op Plants are the Strangest People.

  Grtjs en veel tuingenoegen!
  Marie-Bernadette

  Like

  1. Dank je, insgelijks! Inderdaad, uitvinden waar het blij mee is, dat is denk ik de voornaamste uitdaging. Hoe het allemaal heet is in zekere zin bijzaak, al is het wel leuk om het te weten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s