Zodiak

Sinds ik in de prille begindagen van mijn blog deze puzzel hier heb geplaatst staan mijn mailbox, chatvensters en telefoon niet meer stil. Wanhopige noodkreten van dappere zielen die nachten hevig koffiedrinkend zijn opgebleven en met de wallen op hun wangen in Caesar-verschuivingen, Vigenère-matrices en RSA-algoritmen zijn verzand zonder ook maar een stap dichterbij een oplossing te zijn gekomen. Door merg & been snijdende smeekbeden om in ’s vredesnaam een aanwijzing te geven teneinde de ondraaglijke terging van het mysterie te verlichten. Smachtende brieven met soms hartverscheurende ontboezemingen van hoogst persoonlijke aard, al dan niet vergezeld van volkómen NSFW beeldmateriaal in een allerlaatste strohalm mij tot mededogen te vermurwen. In Godes Naam, Heilige en Aantrekkelijke Drabkikker, verlos ons van het Verzengende Raadsel dat Chinese Puzzel heet!

Maar het baatte niets. IJzig en onaangedaan heb ik het schreien der massa’s aangehoord. Zonder blikken, blozen of opkijken heb ik voornoemd beeldmateriaal in full HD op Youtube geknald met naam en toenaam erbij. Codes kraken, o schurftige onderdanen, is alleen voor de àllerhardste bikkels weggelegd.

Desniettegenstaande heb ik in een luim van welhaast bovenmenselijke barmhartigheid besloten u kortwijls uit uw miserabele plaggenhuttenbestaan op te lichten en u mijn onfeilbare doorluchtigheid alsnog te doen geworden in de vorm van een weergaloos vrijgevige tegemoetkoming aan het in het in het hiervoorgaande zo beeldend beschreven jammerbeklag gestalte gegeven mijnsweegs gerichte verzoek:

Het gaat om een code die gebruik maakt van de tekens van de dierenriem. Zodiak, is daarom de naam. Hier vindt u alle benodigde uitleg om tenminste de light versie van de puzzel op te lossen. Luie varkens dat u er bent.

Over Drabkikker

Dirk Bakker, geboren in de vorige eeuw, levend in de huidige.
Dit bericht werd geplaatst in Eigen baksels, Puzzels en spelletjes, Schrift, Taal. Bookmark de permalink .

6 reacties op Zodiak

 1. Nynke zegt:

  hahahaha :). en aha…

  Like

 2. Absent Martian zegt:

  牛馬羊狗猴蛇虎!

  Like

 3. Eliza zegt:

  Wat hest dat weer leuk deen juh!

  Like

 4. Absent Martian zegt:

  火耏草樹鼻貓鞍根晨樹鼻猊根晨鞍病根病毒火鼻晨猊草毒晨耏樹猊?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s