Vincent Bijlo en Ger Jochems over Borát (o.a.)

Vincent Bijlo, Ger Jochems en een radio

Ik kwam langs de podcast Hallo Hier Hilversum door Vincent Bijlo en Ger Jochems, gewijd aan de afgelopen eeuw (gerekend vanaf 2019, want de pod is alweer geruime tijd uit de cast) Nederlandse radio. Goedgemutst gekeuvel over fragmenten van weleer, ik vind het wel vermakelijk.

Maar dat ze dus ook een itempje aan Borát besteden, dus dat mijn keiharde fans (ze komen nog altijd af en toe langswaaien) dat vast ook wel leuk vinden. Bij dezen:

Dit is een plaatje. Ik weet niet hoe je een podcast embedt. Klik op het plaatje.

PS. En ik deel volmondig mijns vaders kritiek (“Wij noemden dat gewoon radioreportages”) inzake het spuuglelijke woord podcast. Kennewedaarniewatandoendan? Inzendingen graag naar Postbus 6, 1200 AA te Hilversum.

7 gedachtes over “Vincent Bijlo en Ger Jochems over Borát (o.a.)

  1. Een reportage noemden wij vroeger bij de VPRO al een item. Daar is het denk ik misgegaan, ergens halverwege de jaren ’90…
    Later, in de filmwereld was het helemaal van de malle met termen als gaffer, runner, limbo, dollytrack, focuspuller, backdrop, bobbies, splicers, fills, plates, slates, het einde was zoek.

    Geliked door 1 persoon

    1. Och, dat Engels is m.i. het punt niet zo. Maar podcast heeft behalve zijn onaantrekkelijke voorkomen ook nog eens zo’n deerniswekkend gekunstelde woordspeling als herkomst. Alsof je zegmaar het woord alcoholic tegenkomt, het gedeelte “-holic” opvat als “verslaafd aan” en dan vervolgens gedrochten gaat bouwen als “workaholic”. Of “kaasburger”. Het idee zeg.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s