Lineair D

En weer een Schrift in Wording! Nog niet meer titelloos maar met leuke vormen; beetje een soort ronde runen maar dan cracqueléachtig met een vleugje Rongorongo en zebrastrepen. Hier staat bij wijze van proeve Waar de blanke top der duinen schittert in de zonnegloed. Puzzelaars mogen alvast puzzelen; meer volgt! Ooit.

Blanketop.png

P.S. Nieuw kopje Werk In Uitvoering toegevoegd aan het menu hier rechts, om al dit soort ontginnend materiaal eens wat overzichtelijker bij elkaar te hebben.

Update: Alfabet! (Dat wil zeggen, het alfabet dat ik voor bovenstaand voorbeeld heb gebruikt; inmiddels is de boel alweer wat veranderd.)

Alfabet1.png

Het schrift loopt van links naar rechts; buurletters gaan geregeld versmeltingen met elkaar aan, waarbij ze soms danig van vorm veranderen. Streven is een zo aangenaam mogelijke vlakverdeling. De symbolen rechts onderaan het alfabet zijn leestekens: een boogje boven- of onderaan de regel fungeert als woordscheider; een boogje halverwege een letter verdubbelt hem. De laatste drie tekens lijken me geschikt voor respectievelijk komma, vraagteken en punt.

(Oh, en inmiddels ben ik ook stukken beter in dat inscriptie-effect, mede met veel dank aan dit instructiefilmpje.)

Upperdate: En we hebben een naam! Lineair D. Ik vin ’m leuk.

8 gedachtes over “Lineair D

  1. En de Noordzee vriendelijk ruischend, Neerlands smalle kust begroet. Juhuich ik aan het vlakke strand, juihuich ik aan het vlahahakke strand, ik heb u lief mijn Neheedurland (2x). Pas maar op, anders doe ik ook nog ‘In naam van Oranje doe open de poort.’

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s