Sicut ad caelum et ad terram

Paternoster_animated.gif

Een paternoster. Een wat? Een paternoster.

21 gedachtes over “Sicut ad caelum et ad terram

 1. Van 1983 t/m 2004 was het Scheepvaarthuis te Amsterdam het hoofdkantoor van het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf, kortaf het GVB. In die hoedanigheid van het gebouw heb ik vaak gebruik gemaakt van de daar aanwezige paternosterlift. Dapper en jong als ik was heb ik – in tegenstelling tot de man in uw link – de heldhaftigheid gehad om zowel op- als neerwaarts niet uit te stappen, ondanks een laatste waarschuwing van dood en verderf. Er gebeurde helemaal niets! Men draait probleemloos door naar de tegenovergestelde richting. Ik herinner mij een veiligheidsdrempel tussen de paternoster en het vasteland. Mocht men daar met de voet tussenkomen dan stopte het (on)gevaarte. Tegenwoordig is het Scheepvaarthuis een Grand-Hotel en draait de paternoster nog steeds voort, zij het achter een avontuuronvriendelijke glasplaat….

  Like

  1. Ha, cool. Ja, men mag ervan uitgaan dat de eerste de beste chihuahua tussen de kier het ding tot een noodstop brengt, anders kom je zelfs in het oostblok niet met zo’n apparaat weg. Zoals het youtubecommentaar bij het tweedst gelinkte filmpje commentaart zijn Amerikanen nogal gauw geneigd dingen gevaarlijk te vinden. Waarschijnlijk omdat ze er dan geld uit kunnen slaan. (Oôôh, racistisch!)

   Like

  1. Dit las ik nog ergens:
   ….a way to circumvent the Jewish law requiring observers to abstain from operating electric switches.
   Het elfde gebod:
   Gij zult met uw tien geboden van de knopjes afblijven op den sabbat.

   Like

   1. Ghehe, ja, als er iemand goed is in het omzeilen van joodse wetten dan zijn het wel de aanhangers ervan zelf. Zo schijnt mijn opa in de joodse wijk op vrijdagavond geregeld binnen te zijn geroepen om het fornuis bij mensen te komen aansteken. En natuurlijk de eroev.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s