Hagelbui? De raptuur?

Vanmiddag tegen tweeën, gezien vanuit de VU richting noorden tijdens het grillige winterweer (lees: hagel) dat de treinen halveerde: een schuin omhoog stekende witte lichtstraal aan de einder, die met rasse schreden van links naar rechts dreef. De foto’s zijn kort na elkaar genomen.

Lichtstraal 1_640

Lichtstraal 2_640

Lichtstraal 3_640

Heu? Maf. Ik kan maar twee dingen bedenken: 1. reflectie van de zon (die kort daarvoor namelijk nog scheen) op een wateroppervlak in de verte, zoals het IJ (dat namelijk in die richting ligt); 2. Een zonbeschenen erg lokale hagelbui (vergelijk namelijk zulks). Wat u?

Bij uitblijf van oplossing stel ik voor het fenomeen in de volgende editie van het Boek der Wondertekenen op te nemen. Des xxix Ianuarii a° mmxv uuierdt gescout ende uuaerghenoimen aenden noirdelycken cimme staende ter oistelycken vleughel des Vryen Uniuersiteyts te Aemsteldamme, meyrbepaelt des faculteyts der Godt-gheleyrtheit, dus dan uueyt men het uuel, desen uuonderbairlycken ligt-strael uitten hemele, ende terstondt en reedt daer gheen enckele der Intercity’s toe Leydon niemeyr soedat men staen moeste gelyck rundtvee inden ocksel syns medereysighers.

Hail

12 gedachtes over “Hagelbui? De raptuur?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s