De Atmospheric Optics Playlist

Een maand of wat geleden heb ik een Youtube-playlist samengesteld van de betere video’s met atmosferische optica erin: halo’s, regenbogen, parelmoerwolken, noem maar op. Ook wel leuk voor mijn Drabkikkerpubliek leek me zo; vandaar ziehier.

De bijgeleverde beschrijvingen en commentaren op wat er te zien is variëren (“HAAARP“) in accuratesse, maar het beeldmateriaal is zeer de moeite waard voor wie pret in dergelijke dingen schept. Benieuwden naar de correcte namen van de getoonde fenomenen wenden zich tot mij of tot mijn trouwe medehemelfiel Blinde Schildpad.

Klik op PLAY ALL om alle video’s achter elkaar te zien. Het zijn er zo’n veertig inmiddels; mocht u nog geschikte toevoegingen hebben (liefst met bewegend beeld; foto’s hebben we al genoeg), laat het weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s