Drabkikker in Taalpost! Like, echt!

Oi! Bent u met zijn allen één grote practical joke met mij aan het uithalen ofzo? Nu sta ik notabene ook al in de Taalpost!

Drabkikker is het weblog van Dirk Bakker, taalkundige aan de Universiteit Leiden. Op Drabkikker toont hij onder meer welke talen, schriftsystemen en codes hij bedacht heeft, bijvoorbeeld het Dirkiaans, het Waslijnschrift, de Stippelcode en het Krulkwadraat. Bij elk schrift of alfabet staan de ontstaansgeschiedenis, de inspiratiebronnen en de kenmerken.

Dàt verklaart dus die onwelvoeglijke aantallen bloghits! Woah, maar dat is cool. [keelschraap, das recht] Welkom, bezoekers!

Over Drabkikker

Dirk Bakker, geboren in de vorige eeuw, levend in de huidige.
Dit bericht werd geplaatst in Allerlei, Be- en verwonderingen, Taal. Bookmark de permalink .

11 reacties op Drabkikker in Taalpost! Like, echt!

 1. uair01 zegt:

  Bravo! En terecht!

  Like

 2. Eliza zegt:

  Yeey! Recognition at last! Een geschenk van het mooie weer! Liefs, E.

  Like

 3. Wat een geweldige artikelen! Hier ben ik nog wel even zoet mee.
  Het herinnert mij aan mijn tienerjaren, toen ik geregeld met een schriftje voor me zat om vervoegingsschema’s te ontwerpen. Of een grammatica waarin voorvoegsel vervangen werden door naamvallen (tot ik ontdekte dat de Finnen dat idee van mij gestolen hadden). Het artikeltje in Taalpost bracht me op deze blog, en voorlopig ben ik niet verdwenen! Hulde!

  Like

 4. Dirk Bakker zegt:

  Uw handtekening in het Vioziaans graag!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s