Walter Lewin

Vanochtend naar een lezing geweest van Walter Lewin, Amerika-gestationeerd Nederlands fysicus die op aanstekelijk bevlogen wijze de meest uiteenlopende onderwerpen behandelt, waarbij hij er niet voor terugschrikt zichzelf als natuurkundig proefkonijn in te zetten. Een beetje de Nederlandse Carl Sagan, als iemand dat nog iets zegt, maar dan aan de speed in plaats van de wiet. Hier een korte impressie van zijn doen:

In het echt is hij ongeveer net zo, kan ik hierbij bevestigen. Hij is inmiddels 76, niet geheel gespeend van nuk en zelfvervuldheid, maar precies in een dosis die hem sympathiek maakt en zijn begeesterdheid alleen maar aanstekelijker. Hier is hij bij De Wereld Draait Door:

Dit is allemaal leuk circuswerk, maar ondertussen weet de man ook echt wel wat. Zijn college over kleuren en regenbogen zou verplichte kost moeten zijn op iedere middelbare school:

Wat zeg ik: zo’n leraar zou verplicht moeten zijn op iedere middelbare school. Al was het alleen al om de fenomenale stippellijnen:

UPDATE 10-5-2012: Gisteren was professor Lewin andermaal in De Wereld Draait Door:

Bonusexperiment hier.

2 gedachtes over “Walter Lewin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s