Kern me!

Voor de typonerds onder ons (ja, jij daar): test uw esthoptisch vermogen in dit kerning*-spelletje!

* Kerning, in het Nederlands ook ‘overhang‘ of ‘aan-/afspatiëring‘ genoemd: het aanpassen van de onderlinge afstand tussen letters zodat ze prettig voor het oog staan. Zo staat er in het eerste NAVY hieronder veels te veel witruimte tussen de A en de V. Typografen houden pas op met trillen als het eruitziet zoals in de tweede versie.

(via Boing Boing)

18 gedachtes over “Kern me!

      1. Nu ik het een keer met leesbril doe, krijg ik ineens een score van 102%. Dan verschijnt er op het scherm een berichtje: “You have done very well; we admire you greatly.”

        Like

  1. 91 (: Fijn om een keer punten te krijgen voor dat gepriegel ipv alleen maar hoofdpijn. (ja daar zit ergens een grammaticafout in die zin heb ik het gevoel maar dat is de tol die men betaalt voor zweedse connectie zijn). Oh en Dirk jongûh, wanneer kom je nou eindelijk eens op facebook?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s