Drab back in the EU

En daar zijn we weer, terug uit de U S and A, zijnde Pittsburgh PA!

Random indrukken: Stoplichten zijn geel in plaats van zwart en hangen na de kruising in plaats van ervoor; maak-je-eigen-wafel bij het ontbijt; soda in halve liters (technisch gesproken nog iets meer, namelijk 20 oz); idioot beleefde mensen (een oprecht “oh, thank you for putting that back” toen ik iets in de schappen terug hing); toiletten heten restrooms; African Americans praten ècht zo, ook als ze niet aan het rappen zijn; onder de 22 mag je niet drinken of je wordt voor het leven het land uit gezet; de architectuur ziet er exact zo uit als in Sim City 4; de familie van Andy drijft nog steeds een Warhola Junkyard; de bruggen en verkeersborden zijn van Meccano, het gras is onnatuurlijk strak gemaaid; fratern- en sororitities hebben namen die uit drie Griekse letters bestaan; Heinz tomatenketchup en de smiley zijn allebei in Pittsburgh geboren; in plaats van op een knopje drukken voor de volgende halte trek je aan een touwtje; coffeeshops verkopen vreemd genoeg uitsluitend koffie; college-studentes dragen bij voorkeur hotpants; voor elke verkeersregel wordt apart een extra bordje opgehangen (No Turn On Red; Left Lane Must Turn Left; No Gridlocking Please; Peds Xing; moedwillige misspelling van Through en Night); geen honden of katten, wel eekhoorntjes, konijnen, vuurvliegjes en krekels (zowel van het ‘rasp’- als het ‘fluit’-type); hysterisch glimmende appels ter grootte van kinderhoofdjes; plakkende bloedhitte met onweersbuien; openluchtbioscoop; regelmatig overvliegende verkeershelikopter; rommelige winkelstraatjes die klaarblijkelijk afdoende uniek zijn om er een excursie aan te wijden; de Cathedral of Learning, een soortement van Utrechtse Dom maar dan in neoklassieke wolkenkrabstijl en toegespitst op de wetenschap; Resnik dormitory (ons verblijf), genoemd naar een van de omgekomen astronautes van de Challenger; Heinz History Center (die van de ketchup); Wholey’s Seafood Market (vis), en eten. Heel veel eten.

O ja, en een Taalkunde-Olympiade natuurlijk! Het was weer leuk, veel oude gezichten, veel nieuwe. De ervaring tussen medetaalgekken (en medetaalverzinners, voor die materie) te zitten doet het hart altijd weer opleven. En: het Nederlandse team heeft een eervolle vermelding in de wacht gesleept, alsook de eerste prijs in de Raad-de-Taal-kwis op de afsluitavond! Voor een verslag van de week geef ik het woord aan Koen van Asseldonk, de winnaar van de eervolle vermelding. Zie de overige uitslagen (binnenkort) hier; de opgaven hier; facebook met foto’s en interviews hier, mijn eigen fotografisch te wensen overlatende bijdrage hieronder.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voor grote versies (Firefox): rechtsklik op desbetreffende foto, selecteer ‘Afbeelding bekijken / View image’ en verwijder in de adresbalk alles vanaf het vraagteken.

13 gedachtes over “Drab back in the EU

  1. Woei, welkom terug (al kan ik niet direct ‘terug’ zeggen nu ik zelf nog in Maynooth rondhang). Mooie foto’s zeg en ook leuk te horen dat het Nederlandse team het goed gedaan heeft!

    P.S. ‘Shag a Syriologist’?! Whahaha, hoe kom je toch op die vreemde ideeen? En heb je de daarbijhorende week van festiviteiten en mokken en T-shirts ook al georganiseerd?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s