Anticipatoire Zelfoplegging

Hier weer eens een taalrondvraag: Hoe noem je het onder pubers en recente doctoren aangetroffen verschijnsel “denken dat ze je wel x zullen vinden en je daar vervolgens naar gaan gedragen met als (potentieel) gevolg dat ze je daadwerkelijk x vinden”? Ik noem het nu maar even Anticipatoire Zelfoplegging, maar misschien heeft mijn weledel publiek een betere term.

Update 29-6: Hee, eigenlijk is de hele truc van een beetje leuk door het leven wandelen voor x een positieve waarde in te vullen, bedenk ik me. Hadden ze me wel eens eerder mogen vertellen, dat het zo makkelijk was!

17 gedachtes over “Anticipatoire Zelfoplegging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s