Dag des Oordeels

Iedereen er een beetje zin in? Spannend hè, morgen.

Morgen, 21 mei? Wat, u weet het nog niet? Man! De hele Messias komt terug! Morgen! Hoe laat staat er niet bij, maar dat maakt niet uit! De Bijbel garandeerd het! Dat wordt hartstikke eh, leuk! Of zo! Hangt er een beetje van af of u zegmaar de hele tijd hebt lopen zondigen of niet. Dinges. Spannend man! Ik trek mijn mooiste t-shirt aan! Eindelijk, de Dag des Oordeels! Krijgen we eindelijk eens te horen of we naar die vervelende hel mogen, of naar die reuzefijne hemel. Boy oh boy, ik kan bijna niet wachten! Of limbo. Nee Lucille, die staat niet op de kaart, haaahahaha!

Ik zou zeggen, maak er nog maar even flink wat van, vanavond! Of morgenochtend, hangt er een beetje vanaf hoe laat de Olieman langskomt. “Wij komen ergens tussen 8:00 en 17:00”. En dat Hij dan eerst koffie wil voordat Hij aan het Oordelen slaat. Oh, en moet ik dan zegmaar mijn telefoonabonnement zelf beëindigen, of doet God dat dan zegmaar voor me? Dat ik niet ineens een rekening van honderdvierenveertigduizend euro krijg in ene ofzo. En mag mijn euphorbia ook mee? En hebben ze wel shoarma daar dan?

Nouja, hoedanook! Doe er iets leuks mee, ik ga Belcampo lezen, doewie!

 

Update 22 Mei: Nou, dikke bummer zeg.

 

25 gedachtes over “Dag des Oordeels

 1. Mark 13:32-37 (King James Version)

  32But of that day and that hour knoweth no man, no, not the angels which are in heaven, neither the Son, but the Father.

  33Take ye heed, watch and pray: for ye know not when the time is.

  34For the Son of Man is as a man taking a far journey, who left his house, and gave authority to his servants, and to every man his work, and commanded the porter to watch.

  35Watch ye therefore: for ye know not when the master of the house cometh, at even, or at midnight, or at the cockcrowing, or in the morning:

  SO FUCKING THERE!!!!! (Toch altijd handig om een soort Biblical Insurance te hebben voor je weet maar nooit…;-)

  Like

  1. Handleiding:

   -Lees grappige dingen over rapture op internet

   -herinner je de zin ‘no man knoweth the hour’

   -Google dat+KJV

   -BINGO!

   plus hoi en hoe gaat het met je? En ik heb wel een zure bek en lange vlechten aangeschaft. Telt dat ook?

   Like

  1. Oh nee, de raptuur is gewoon doorgegaan. De engelen konden echter maar 1 echte christen vinden, in een klein dorpje ergens achteraf in Nagorno-Karabakh. En die heeft volgens Reuters lijfelijke tenhemelopneming vriendelijk afgeslagen omdat “zijn geit Martha de dorre schenkel heeft en nog een paar dagen in het terpentijn moet.” Berg papierwerk dat ze daar hierboven van hebben momenteel! Niet te zuinig…

   Like

 2. I find these news always so, so sad. And it happens time after time (my hubby just studied a Daniel commentary by Hippolytus [179-235], who wrote about a fella who preached that the day of the Lord had come with similar consequences: people sold their belongings, stopped working, were ridiculed afterwards etc., and yes, it wasn’t the first time the doom’s day was expected). Nothing new under the sun…

  Like

    1. Ende Noach ende zijn broers en zonen en dier vrouwen, bijslapen ende slavinnen zeiden tot de HEERE God, zeggende, Zeg HEERE, wij vinden dit eindeloze gezeik op dit schip eigenlijk niet zo leuk. Ende de HEERE God overdacht bij Hemzelve, denkende, Daar hebben ze in feite wel een punt.

     Like

   1. Eindeloos watergezeik in 2012… Weten we zeker dat we het niet over Titanic II hebben? Zo goed, naar ’t schijnt, dat ie de meeste kritische commentaren nog niet eens gehaald heeft!

    Like

     1. Okee. Ik heb ‘m gezien, Titanic II. Dat was niet best. Niet best. Echt, niet best. Hoe je daar als filmploeg zonder schaamrood mee verder kan leven, ik weet het niet. Oioioi.

      Maar goed. Er moet dus een recensie komen. Dus dan zal ik dat maar doen dan hè. Kreun. Okee. Komt ie.

      Een nogal patserige en bij een bepaald genre bimbo’s in trek zijnde jongen heeft om verder niet toegelichte redenen een moderne replica van de Titanic doen bouwen en gaat daarmee feestelijk varen. De exvriendin van de jongen is ook aan boord, maar eigenlijk houden ze gewoon nog van elkaar. De vader van de exvriendin zit bij de kustwacht en wordt ontboden om per helikopter een afbrokkelende ijsschots bij Groenland te komen bekijken, want er breken zulke grote stukken vanaf dat ze tsunami’s over de hele Atlantische oceaan veroorzaken, wat vervelend is voor de zich daar bevindende boten, maar vooral voor de Titanic II, omdat daar zoals eerder gemeld de dochter van de kustwachter aan boord is. Kort verhaal lang: tsunami’s beuken boot omver, boot doet vertrouwd lang over zinken, exvriendin en patsjongen moeten in zinkend schip door verschillende ontoegankelijke vertrekken om bij de reddingsboten te komen terwijl dat juist niet moet omdat tsunami’s + reddingboten = slecht idee. De bimbocollega van de exvriendin komt klem tussen een deur waardoor ze doodgaat wat de schuld is van de patsjongen, patsjongen offert zich op door middel van zijn duikpak aan zijn exvriendin geven waardoor hij doodvriest alsmede verdrinkt; iedereen wordt gered (behalve iedereen die doodgaat dan natuurlijk), exvriendin probeert patsjongen te reanimeren maar dat wil niet. Aftiteling.

      Serieus. Dat is het. Bij nader inzien wil ik eigenlijk best wel graag de versie met Leo en Kate en de upbeat versie van My Heart Will Go On zien. Maar eerst ga ik in een hoekje liggen huilen.

      Like

   2. Verdorie! Boven die recensie van jou had dus wel heel groot *SPOILER* moeten staan! Nu hoef ik ‘m dus niet meer te zien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s