Hristos Voskrese

Een fijne Servisch-orthodoxe Paas gewenst!

Via Eliza.

Over Drabkikker

Dirk Bakker, geboren in de vorige eeuw, levend in de huidige.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Video. Bookmark de permalink .

13 reacties op Hristos Voskrese

 1. De Heilige Maagd zegt:

  Воистина Воскресе

  Like

  • Drabkikker zegt:

   Vreemd. Ik wilde antwoorden: ‘Nee, de Bulgaars-orthodoxe Paas doen we de volgende keer’. Maar nu zie ik dat Omniglot zegt dat Serven vaskrse en vaistinu zeggen, en Bulgaren voskrese en voistina. Dit liedje lijkt dus ofwel beide talen te combineren, ofwel ze zingen geen Servisch noch Bulgaars maar bijvoorbeeld Oudkerkslavisch (Ja, dat wist u niet hè, dat er in Âldtsjerk zoveel Slaven zitten, mbroehaha. Tja, siepels oppe toer nou?), ofwel Omniglot heeft het mis, ofwel ikzelf, want waar haal ik vandaan dat het om een Servisch lied gaat? Oh ja, omdat Divna Ljubojevic erin meezingt (die niet onfraaie dame op het eind, en ook eerder), en die is Servisch. Toch? Alle- eh, messias, kunnen die oostblokkers niet eens gewoon dezelfde taal beginnen spreken? Het enige verschil is toch de klinkers. Scheelt een hoop gedoe, met Paas.

   Like

 2. Eliza zegt:

  @Blinde Schildpad, neeheee, van de Kerk in st. Jacobiparochie:

  Djeez, leerden ze jullie daar niks op de lagere school in Harlingen?

  Like

  • Jazeker wel. Maar ons leerboek, Fedde en Fûkje Pybesma’s De Zesduizendzevenhonderdnegenendertig Minst Onbelangrijke Feiten Over Visvangst, Smokkelwaar en Dijkbewaking (En 6 Meningen Over Zeepzieden Waarvan We Redelijk Zeker Zijn) (Harlingen, 1936) besteedde weinig aandacht aan architectuur. Of cultuur, wat betreft. Het recept voor zoete poonkroketje’s op pagina 456 is echter wat mij betreft nog altijd het enige échte recept voor zoete poonkroketjes. Jamie Oliver, go cronk a knuckle!

   Hmmm, poonkroketjes…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s