Doe de ogenkwis!

Wat een boel hits krijgt mijn blog zeg, sinds ik melding van Kate Winslet heb gedaan. Nou, als dat zo makkelijk gaat, dan moeten we de score nog wel wat meer kunnen opdirken. Laten we het echter wel geestslijpend houden. Hier vijftien ogen; raadt u het bijbehorende Lekkere Ding?

Degene met de meeste juiste antwoorden krijgt eh, eens kijken, een boek over Syrische taalkunde? Uw tijd gaat nu in!

Update 12-1-2011: Valt nog niet mee hè? Gelukkig maar dat ik geen neuzen heb gebruikt, zoals ik eerst van plan was. Okee, laat ik een tip geven. De volgende namen (yay, nòg meer bloghits!) zitten er niet tussen: Katja Schuurman, Sandra Bullock, Cameron Diaz, Liv Tyler, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Pamela Anderson, Fatima Moreira de Melo, Máxima Zorreguieta, Amenhotep ‘Akhnaten’ IV (dat was namelijk allesbehalve een Lekker Ding), Anna Kournikova, Brad Pitt (sorry, Absent Martian), Arie Boomsma, Emma Watson, Nicole Kidman en de Maagd Maria (sorry, Nynke).

Update 13-1-2011: Komaan, volkeren! Jullie willen toch niet onderdoen voor Nynke en Eliza? Dacht ’t ook! Okee, nog maar weer een tip dan: Oog 7 ziet er op betere foto’s zo uit (wat kan dat uitmaken hè?):

Update 16-1-2011: Woehoe, nog maar één dag om te raden, wat spannend hè? Wie zal die felbegeerde hoofdprijs in de wacht slepen? Oeioeioei, ik hou het haast niet van de opwinding. Poepoe, tjonge (etc.) Nog één tip doen? Okee: bekijk die foto’s nou eens goed man!

En dan nu:

De oplossingen:

1. Jennifer Connelly
1. Jennifer Connelly
2. Eva Jínek
2. Eva Jínek
3. Sophie Hilbrand
3. Sophie Hilbrand

 

4. Kari Byron
4. Kari Byron
5. Johnny Depp
5. Johnny Depp
6. Audrey Tautou
6. Audrey Tautou

 

7. Carice van Houten
7. Carice van Houten
8. Drabkikker
8. Drabkikker
9. Natalie Portman
9. Natalie Portman

 

10. Kirsten Dunst
10. Kirsten Dunst
11. Venus (Botticelli)
11. Venus (Botticelli)

 

12. Bracha van Doesburgh
12. Bracha van Doesburgh

 

13. Femke Halsema
13. Femke Halsema
14. Scarlett Johansson
14. Scarlett Johansson
15. Keira Knightley
15. Keira Knightley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De uitslag:

Ik heb als volgt berekend (Drabkikker, je neemt dit veel te serieus – ja, nòuw): Wie het eerste een naam goed had krijgt daarvoor 1 punt; wie hem het tweedst goed heeft 0.5 punt, het derdst 0.25 punt, etc. En aldus krijgen we de volgende top 4:

1. Karen: 4 punten (Jennifer 0.25, Johnny 1, Audrey 1, Natalie 0.5, Venus 0.5, Femke 0.25, Keira 0.5)
2. Nynke: 3.5 punten (Jennifer 1, Audrey 0.5, Natalie 0.25, Venus 0.25, Femke 0.5, Keira 1)
3. Kellnerin: 2.5 punten (Jennifer 0.5, Natalie 1, Venus 1)
4. Peter: 1 punt (Femke 1)

Zo kan dat dus gaan mensen! Dacht iedereen dat het Nynke zou worden die met de eer aan de haal zou gaan, werd het zomaar last-minute instapster Karen! Ik zeg: gefeliciteerd! Het fenomenale Boek over Syrische Taalkunde komt naar je toe deze zomer!

Aan alle anderen: applaus voor uzelf! U bent fenomenaal / belabberd in het raden van beroemde Lekkere Dingen, wat allebei voor u spreekt!

En dan ga ik nu Eva, Sophie, Kari (kom op, kijkt er dan niemand Mythbusters?), Carice, Kirsten, Bracha en Scarlett opbellen om een praatgroep met ze op te richten voor Mensen Met Onherkenbare Ogen. Met veel groepsgewijs knuffelen enzo.

(PS. Gebruikers van Microsoft Internet Explorer: Hou op met het gebruiken van Microsoft Internet Explorer!)

(PPS. Als u de foto’s nou gewoon even afzonderlijk had bekeken was u misschien opgevallen dat ze de initialen van de bijbehorende persoon dragen)

46 gedachtes over “Doe de ogenkwis!

 1. Eh… Jennifer Conelly (1), heel veel mensen die ik niet herken, iemand die ik wel vaag herken (10 – is dat dingetje, de moeder van Apple, die in Iron Man Pepper Potts speelde, hoe heet ze ook alweer? Zie, ik spiek deze keer niet!) en nog zo iemand, maar dan nog vager (12). Ik kan je vaste muzen niet eens vinden!

  Like

  1. Oeh, ik zie nog wat meer! 14 ziet eruit als Doutzen (of zou het toch iemand anders zijn met net zo’n opkrullende bovenlip? moeilijk, dit…), en 10 is misschien wel Scarlett Johansson (tenzij het Charlize Theron is, die wil ik nog wel eens met elkaar verwarren).

   Like

   1. Okee, ik had al:
    1 Jennifer Connelly; 5 Tom Cruise (?); 10 Gwyneth Paltrow; 12 Scarlett Johansson (dat zei ik hierboven verkeerd, zie ik nu); 14 Doutzen Kroes; 15 Keira Knightley.
    Wel gedacht maar nog niet gezegd: 6. Audrey Tautou; 9 Natalie Portman.
    Nieuwe gok: 2. Sascha de Boer; 7. Kylie Minogue. 3. en 8. geen idee; en bij 4. ga ik straks heel hard OH JA! roepen.
    Ik was het eens met 13. Femke Halsema en ben het eens met 11. de Venus van Botticelli.

    Like

  2. oh, oh! 9 weet ik nu ook, 100% zeker, maar ik ga het niet zeggen want dan is er voor eventuele andere raders echt niks meer aan. vraag me af waarom mijn geheugen maar ik zulke kleine stapjes helpt…

   Like

  1. Hmm, dat zou dan mijn àllergeslaagdste code tot dusver zijn, namelijk een code waarvan ik zelf niet weet dat het een code is. Maar, wie weet. Doutzen Doutzen Katja Doutzen Cameron, Brad Liv Doutzen Nicole. Ik herhaal…

   Like

 2. Hmm, als 11 niet de maagd Maria is, dan ga ik voor ‘iemand op een portret uit de 15e eeuw’. als het nou iemand uit de 20e/21e eeuw blijkt te zijn, dan ben ik wel erg verbaasd!

  Like

 3. laat ik het ook eens proberen
  nr 11 moet dan wel Botticelli Venus zijn
  en nr 1 heeft Nynke gelijk Jennifer Connely
  nr 9 moet wel Natalie Portman zijn
  maar waar is nou liv tyler, kan toch niet, dat je haar er niet tussen hebt staan??

  Like

  1. En in Wirwar staat hier dus:

   LRLLL – RRLRL – LLRRR

   oftewel: ych.

   (Een verwijzing naar wat Legolas riep toen hij bij de tocht naar de Hoornburg een horde orks ontwaarde.)

   Like

   1. Riep hij dat niet in Lothlorien? Of haal ik nu boek en film door elkaar? Of nee, hij riep het geloof ik twee keer. In het boek tenminste. Leuk hè, ablaut.

    Hoe dan ook: je vergist je in enkele ogen. De juiste sequentie is: LRLLR – RRLRL – LLRLR. Oftewel: ycb (hela, je mistypt je ook nog: de betekenis zou volgens de door jou opgegeven reeksen vch moeten zijn).

    Maar je kunt het natuurlijk ook nog de andere kant op lezen: RLRLL – LRLRR – RLLRL, oftewel: qx# (#: komt niet voor als letter). H’m.

    Like

 4. 1. Jennifer Connolly
  2. Demi Moore ten tijde van Ghost
  3. Tom Cruise in Interview with the Vampire
  4. …
  5. Johnny Depp
  6. Audrey Tautou
  7. …
  8. …
  9. Natalie Portman
  10. Gwynneth Paltrow
  11. Venus of Botticelli
  12. Heidi Klum
  13. Femke H
  14. …
  15. Keira Knightley

  En nu moet ik weer aan het werk…

  Like

 5. Gefeliciteerd Karen!
  Maar damn, ik had kunnen winnen als ik het meteen serieus had genomen en Audrey en Natalie meteen bij naam had genoemd! Verder ben ik toch nog ferm verbaasd door de identiteit van iedereen die ik niet geraden had (hoe slaag ik erin om een andere nieuwslezeres te gokken, die er verder niet op lijkt? Bracha en Carice zitten er tòch in? en Dìrk? en ik was zo overtuigd dat 10 Gwyneth was…).
  @PPS: dat heb ik geprobeerd maar de alt-tekstjes waren gewoon de cijfers, en toen gaf ik het op.

  Like

  1. Jaja, zo zie je maar! Ledigheid is des moeders porceleinkast.

   U gebruikt Internet Explorer? Ja, die heeft de optie ‘afbeelding bekijken’ niet nee. Maar wel: ‘bekijk eigenschappen’, en dan had je het ook kunnen vinden. Maar kom, niemand had het gezien, en je radingen bevatten goede gooien! Volgende keer (in Drabkikkers Onovertroffen Raad de Navel-Kwis) meteen invullen, en dan win je geheid.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s