Driekwart zonsverduistering morgenochtend!

Krijg nou de houtjetouwtjekoorts / klaphoest / kinkgriep! (naar keuze) Er is morgenochtend een partiële zonsverduistering! Nou ja zeg, waarom weet ik daar niet eerder van? Als mijn astrofiele connecties me zojuist niet op de hoogte hadden gesteld was ik er mooi doorheen geslapen, en u dus ook! Tsss. Gauw inhalen, die achterstand: dinsdag 4 januari, tussen 8:02 en 10:40, bij zonsopkomst dus, in het oosten. Lees er hier meer over. Kijkt allen! Nou maar hopen dat het helder blijft.

Update 4-1-2011, 10:06: Nou, hij doet het hoor! Eerst leek het niks te gaan worden vanwege bewolking die uitgerekend aan de oostelijke horizon hing, zodat ik het maximum gemist heb, maar inmiddels straalt de zon ongehinderd en er is nog een flinke hap uit. Niet dat je dat met het blote oog ziet (althans niet als je zoals ik geen cd’s, zwart filmnegatief of beroet glaasje bij je hebt), maar met behulp van mijn fortuinlijkerwijs onlangs aangeschafte verrekijker kan ik er een projectie van maken, en daar dan weer foto’s van. Die komen vanavond; bekijk ondertussen hier het prachtexemplaar van blogvolgster Marie-Bernadette.

En dan hier mijn foto’s:


Update 5-1-2011: Okee, maar hier kan natuurlijk niemand tegenop:

13 gedachtes over “Driekwart zonsverduistering morgenochtend!

 1. Hoi,

  Ik was op de hoogte en ga zeker kijken
  of er wat te zien is
  de Maansverduistering laatst verdween achter wolken.\
  ben benieuwd morgenochten.

  Like

  1. Klopt, maar die maansverduistering was vanuit Nederland ook zonder wolken nauwelijks te zien geweest, vanwege dat de aarde in de weg zat. Heb je een keer een leuk fenomeen, zit er een planeet voor. Zul je zien dat morgen de maan die zonsverduistering komt verzieken door er expres voor te gaan hangen.

   Like

   1. Bonjour Drabkikker,

    Hier begon de dag bewolkt
    maar ik ben blijven kijken en de wolken smolten voor mijn ogen ;-)

    Heb jij de verduistering kunnen zien?
    Ik heb een foto ervan op mijn blog van hedenochtend.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s