Phraaie photographie

Hier, een tof stel zwartwitfoto’s voor u.

Toch een puik bijverschijnsel van een ooitmalig gebrek aan mogelijkheden, die zwartwitfotografie. Een goed voorbeeld dat beperking verrijking in zich kan dragen. Ik bedoel, dat alles tegenwoordig kan is best leuk hoor, maar het leidt wel tot belevingsinflatie.

9 gedachtes over “Phraaie photographie

 1. Drabkikker, echt álle foto’s op de website waarnaar je verwijst, zijn prachtig! Een mens vraagt zich inderdaad af waarom je nog kleur zou gebruiken als je het ook in zwart-wit kan doen.

  Like

  1. Gaaf zijn ze hè! Ik ga vandaag nog een zwartwitrolletje kopen en weer ouderwets analoog op pad. (Hopelijk zijn er nog winkels waar men begrijpt dat ik niet op Lakrisal doel)

   Like

  1. H’m, okee. Het is natuurlijk nog puurder als ook het bewerkingsproces aan beperking onderhevig is. Met ‘beperking’ doelde ik in dit geval vooral op de afwezigheid van kleur. Maar ik ben op zich niet a priori tegen opdirking; hangt er vanaf welk eindresultaat het heeft. Bij de meeste foto’s op de onderhavige site vind ik die eindresultaten wel geslaagd.

   Like

 2. @anotthes

  Ik vind het helemaal geen bezwaar. De beperking zit hem in het niet gebruiken van kleur; er wordt alleen gewerkt met licht-en-donker, met grijswaarden. Waarom zou je daar bij de afwerking niet nog wat aan mogen sleutelen? Als je bij een schilderij met een prachtig kleurenspel een vernis gebruikt waarbij de kleuren nog eens extra naar voren komen, of als je er achteraf een sterke lamp op zet, doet dat toch ook niets af aan de prestatie van de schilder?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s