Silver & Blue verfriste site!

Ja, we gaan nog even door in het genre opdringerige propaganda: Silver & Blue, de band van mijn zingende zuster Clara, heeft een verfriste website. Mèt logo, ontworpen door niemand minder dan Dirk Bakker sr.

Over Drabkikker

Dirk Bakker, geboren in de vorige eeuw, levend in de huidige.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst & nijverheid, Muziek. Bookmark de permalink .

14 reacties op Silver & Blue verfriste site!

 1. Nynke zegt:

  Dat is weer een ouderwetsch mooi logo idd. Oh, die goeie oude Oerol-tijd…

  Like

 2. Marie-Bernadette zegt:

  Zus Clara nooit gehoord, nooit van gehoord.

  Nu wel.
  Heerlijk als je zo je stem kunt gebruiken!

  Like

 3. Absent Martian zegt:

  Tsjonge! Wat een concept, die horizontale EN verticale lijnen in dat logo van “Silver & Blue”. Echt schitterend. Ik sta serieus even met mijn ogen te knipperen. Complimenten voor Dirk Bakker Sr. (En ik ga gauw eens even op zijn blog kijken).

  Like

  • Absent Martian zegt:

   En die onderste afgetopte e vanwege de L, en dan die afgetopte r vanwege die andere L. Klasse!

   Like

   • Nynke zegt:

    Oeh, als ik er zo nog beter naar ga kijken wordt ie nog mooier idd. Leve senior!

    Like

    • Absent Martian zegt:

     Dat zou ik ook zeggen. En let eens op de manier waarop de b de S doorsnijdt. En de waanzinnige manier van de woorden afbreken (ik zou er zelf niet opgekomen zijn, en als ik er opgekomen was, had ik het niet gedurfd!). En die 2x L, die iets gemeenschappelijks hebben, maar toch compleet anders zijn. En die enorme krul aan de S. En let op de schuine stok van de eerste L, die we terugzien in de b. Terwijl die tweede L juist niet zo schuin is. Waarom niet? Omdat de “horizontale” lijnen eigenlijk juist helemaal niet horizontaal lopen, maar golven, zodat het geheel echt “swingt”. GVD, ik wou dat ik dít ook kon.

     Like

    • Absent Martian zegt:

     En die horizontale lijnen, die lopen niet horizontaal, maar ze golven. En bovendien golven ze niet zomaar, maar ze convergeren naar rechts.

     Like

    • Absent Martian zegt:

     En kijk ook even naar het verband dat tussen de verticale lijnen wordt gelegd door de vorm van de letters. Als je de lijn van de L in SIL als lijn 1 beschouwt, is de i in SIL dus lijn 2. Het verband tussen lijn 1 en 2 wordt gelegd door de e onderaan, maar vooral ook door de U van BLUE, want die letter staat in beide lijnen. De L van BLUE staat dan in lijn 3, terwijl het verband tussen lijn 2 en 3 wordt gelegd door de e van ER, want die staat in beide lijnen. ER is de kortste regel, dus die krijgt, ter compensatie, de & erbij. De beide L’en snijden het geheel horizontaal twee maal door, waarbij het verticale verband, behalve door de verticale letterlijnen, ook nog eens wordt bevestigd door het raken van de S en de B. En het geheel bevat ook nog eens een paar ronde elementen: de punt van de i, en in de S en de e’s zitten ook punten. Het feit dat het geheel vanaf lijn 1 naar links hangt, wordt mooi gecompenseerd door de beide voetjes van de L’en en door de &. Dit ontwerp is gewoon af.

     Like

    • Absent Martian zegt:

     En vergeet niet de punt aan de voet van de eerste L.

     Like

    • Absent Martian zegt:

     En de regelmaat in het geheel wordt knap gesuggereerd doordat de afstand binnen de letters (e, v, b, u) even groot is als de afstand tussen de letters (goed te zien bij BLU).
     Ben ik nog iets vergeten?

     Like

  • Drabkikker zegt:

   Dank! Dat zal hij zeer waarderen. Het ìs ook een mooi logo, al zeg ik het zelf.

   Like

 4. Drabkikker zegt:

  Haha, mijn vader dacht haast dat-ie in de maling werd genomen, dus ik heb hem even verzekerd dat je het echt meent. Naar eigen zeggen heeft hij er al deze dingen inderdaad in proberen te leggen, maar dan zonder het zo concreet te formuleren.

  Like

 5. Drabkikker zegt:

  Overigens, het logo zoals het op de site verschijnt is een bewerkte versie van het origineel, dat u hier vindt.

  Like

 6. Clara zegt:

  Hulde aan vader bakker!! We krijgen fantastische reacties en nu ook weer hier!
  Een goed logo is het halve werk.

  5 juni Panama!! 20.00 komt dat zien!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s