Paaspuzzel

Ha! Die kende ik nog niet.

18 gedachtes over “Paaspuzzel

   1. Ik begrijp nu van broertje van BS dat 2 ook het antwoord was (had het kunnen vermoeden!). Maar weet je zeker dat het niet 42 is?…

    Like

 1. Nou ! Interessant,zeg..Noem je dit een (Paas)puzzel? Waar heb dat nou voor nodig ? sommen hierboven = pure(@tijdverspilling ! :
  Beste Dirk: Doe voortaan wat nuttigs of interessants met je mooie website.Bijvoorbeeld met wat .leuke audio-tracks,of iets.waar mensen wat aan hebben.Bovenstaande zal wel weer als een grapje zijn bedoeld, of gemaakt door verveelde leraren,of zo .Maar echt slimme (nerd) humor vind ik dit absoluut niet..Oersaai,dus.
  Alvast mijn grote dank voor je (eventueel) betere werk !

  Like

 2. .. ik vond hem juist heel erg leuk. Liet het kind in mij los en het antwoord was er inderdaad in 5 minuten.
  Dank je wel Dirk!!

  Like

 3. Beste Dirk : Denk alsjeblieft niet dat ik jou persoonlijk wil beledigen Mijn reactie was bedoeld als een open kritiek.Wellicht mag dat nog van jou.Je wil toch wel een eerlijke feedback ? Ikzelf vond die puzzel eigenlijk niks toevoegen.Dat is dan mijn hoogstpersoonlijke mening hierover.Helaas (pindakaas).voor mij dan. Begrijp me goed: ”No hard feelings,” naar jou toe beste Dirk.
  Hopelijk vind je dat niet erg.Het kan ook best zijn dat je nu misschien niet open wil of kan staan voor kritische reacties. op je favoriete bezigheden. Namelijk :Puzzels en andere soort van raadsels Daarvoor alle uiteraard alle begrip.Daarmee wens ik je hierbij heel veel plezier en succes. Tot slot: Hartelijke groeten en ”All of the best” gewenst voor jou en je altijd zo aardige website,

  Like

  1. Kritiek vind ik prima; iedereen heeft recht op zijn mening en daar sta ik te allen tijde open voor. Maar botweg iemand sommeren ‘voortaan eens wat nuttigs of interessants’ met zijn site te gaan doen puur omdat een bijdrage jou niet bevalt schiet me in het verkeerde keelgat.

   Like

   1. Hierbij mijn waardering en dank voor je oprechte reacties.Tevens mijn welgemeende excuses, mocht ik je misschien persoonlijk gekwetst hebben.Ik ben soms ook zo’n directe flapuit,omdat ik zo graag enige kwaliteit zie. En:Als deze puzzel serieus bedoeld is,kom je er dan nog eens op terug met de oplossing ? ( voor alle liefhebbers ) Anders is dit gewoonweg een vorm van wiskundige humor.Smaken en meningen kunnen nu eenmaal verschillen…

    Like

 4. Beste Dirk: Misschien behoeft het dan wel enige duidelijke uitleg om dan (later) met de enige juiste oplossing hiervoor te komen.Voor vele mensen – incluis ikzelf.is dit helaas onbegrijpelijk en nogal saai. 1 April hebben we inmiddels gehad,dus een veronderstelde grap kunnen we dus schrappen ? Ik ben benieuwd hoe je dat gaat doen.Ikzelf zie in ieder geval nog geen enkele logica in deze gestelde rekenpuzzel.Noem me maar een leek.

  Like

  1. Beste Aad, ik lees je commentaren net door en als je de puzzel niet snapt had je dat ook wel gewoon kunnnen zeggen en onnodige kwalificaties als “oersaai” en “pure tijdverspilling” achterwege kunnen laten.
   Het antwoord is trouwens 2, zoals Dirk al heeft aangegeven. Een gebrek aan inzicht van jouw kant is niet hetzelfde als een gebrek aan kwaliteit van de puzzel. Zie het als een uitdaging, in plaats van “saai” en “onbegrijpelijk” ;)

   Like

   1. Hallo Broertje van Blinde Schildpad:
    Je antwoord op de puzzel is dus 2 : Leg uit..Ik ben nu ook erg benieuwd hoe je dit kunt verklaren.Alvast hartelijk bedankt voor je moeite om het 1 en ander hierover uit te leggen.Vooralsnog is dit voor mij en vele anderen louter abstracte wiskundige materie..

    Like

   2. Beste Aad,

    Het zou een beetje flauw zijn voor diegenen die wel een uitdaging waarderen om het antwoord voor te kauwen. Maar hier is een hint voor jou en de kennelijke velen met jou die er niet uitkomen: om de puzzel op te lossen moet je je beseffen dat wiskunde in de kern gaat om het zoeken naar en bescrijven van patronen. En bij deze puzzel gaat het om de *vorm* van de objecten (getallen) en niet om de *waarde* van de objecten.
    Zo kan deze puzzel ook werken als je letters gebruikt in plaats van cijfers. In dat geval zou 2581 bijvoorbeeld ZsBi kunnen zijn.

    Like

 5. Beste Dirk; Dank je wel voor je aanwijzing ik snap nu wel dat de cijfers hier op letters lijken,maar verder kan ik er echt geen touw aan vast knopen.Heb hier (helaas) geen gevoel of het geduld niet voor..Suggestie: Maak bv. een aparte ”oplossings-pagina” over de diverse raadsels waarin je de oplossing duidelijk uitlegt.Leuk voor alle (wiskunde) liefhebbers en geprikkelde nieuwsgierigen.die enige vorm van uitleg behoeven om er (eventueel)iets van op te steken.Zelf vind ik dit soort raadsels nog steeds een vorm van (internet) tijd verspillen Hiermee beeindig ik deze discussie over wiskundige raadsels.Misschien jammer, maar zo denk ik er nu eenmaal over..Verder het beste en succes gewenst met alle interessante items op je mooie website !

  Like

  1. Beste Aad, voor iemand met een nogal uitgesproken mening over tijdverspilling steek je toch merkwaardig veel tijd in het verkondigen van je mening dat deze puzzel maar “saai” en “tijdverspilling” is. Maar goed, dat geeft maar weer aan hoe subjectief een begrip als ‘tijdverspilling’ is. Laten we dan ook direct maar accepteren dat Drabkikker het volste recht heeft je verzoeken om “oplossings-pagina’s” en “leuke audio tracks” als tijdverspilling terzijde te schuiven. (Of niet, natuurlijk. Het is zijn website tenslotte.)

   Rest mij van de gelegheid gebruik te maken Dirk te bedanken voor deze leuke puzzel, mede namens de bezoekers van het IRC kanaal waar ik de puzzel eerdere vanavond op gedeeld heb en die er wel – al dan niet met eerder genoemde hint – uitkwamen. We hebben ons stierlijk vermaakt.

   Like

 6. Zo, en hiermee lijkt me de uiterste houdbaarheid van deze paaspost wel verstreken. Het antwoord is 2: je moet het aantal rondjes tellen. Leuk hè? Goed zo, en nu allemaal lekker slapen.

  Like

Reacties zijn gesloten.