Bouw je eigen zonnestelsel (cont’d)

Weer een leuk zwaartekrachtsimulatieprogrammaatje gevonden. Een beetje vergelijkbaar met het vorige, maar dan desgewenst met veel meer planeetjes tegelijk, hetgeen bijzonder inzichtelijk is om te zien hoe uit een chaotische stofwolk een stabiel planetenstelsel ontstaat, met manen en al als u geluk hebt. Klik helemaal linksonder op ‘Generate proto disk’ en schouw toe!

 

8 gedachtes over “Bouw je eigen zonnestelsel (cont’d)

 1. Goed didactisch opgebouwd, Drabkikker. Van dat eerste systeem heb ik al veel geleerd. Nu begrijp ik nog beter hoe het allemaal werkt. Retekoel!

  Like

    1. Geen zorg, als het goed is zijn we dan allang weer uitgestorven. We zijn er nog maar net een jaartje of honderdduizend, en dat met die zon is pas ongeveer over een miljard jaar. Valt allemaal erg mee dus.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s