Zinnenverzet II

Wordt het niet weer eens tijd dat ik u mijn complete filmpjeskijkgeschiedenis opdring? Ja hè. Het moet tenslotte wel een beetje leuk blijven, zo’n tweede golf. Welaan dan, pak aan dan. Met dank aan alle eventuele tipgevers in verleden, heden en toekomst. Hou u goed, gezellig en gezond!

Net als de vorige keer zal ik verse aanwinsten bovenaan toevoegen, en om te voorkomen dat uw computer smelt de lijst in meerdere pagina’s ophakken (zie navigeerknoppen onderaan).

  • Een zo fijn mogelijke kerst iedereen!
  • Een hele rare meneer die in een eigenverzonnen taal (zoals ik zei, een hele rare meneer) uitleg geeft over zijn silentizer:
  • Wat er zoal onder een vulkaan schuilgaat:
  • Speciaal voor mensen die liever niet Celine Dion horen zingen: een wonderschone doedelzakcover van My Heart Will Go On:
  • Naar aanleiding van The Queen’s Gambit (aanrader verder) voel ik gelukkig geen enkele aandrang om nu ineens heel erg te willen leren schaken, maar het kijken heeft wel een lichte heraanwakkering van het vergelijkbaar-complexe spel Hive in me ontvlamd:
  • Pretpong:
  • Een coronalied uit de Eerste Golf dat het ook nog prima doet voor de Tweede:

12 gedachten over “Zinnenverzet II

  1. Ha! Ik ben vereerd! Maar er zijn ongetwijfeld veel Drabkikker bezoekers met interessante beroepen, hobbies, afwijkingen, lijkt me, toch?!

    Overigens zijn mijn zoon en ik sinds je vorige zinnenverzet niet meer weg te slaan van Aldous Harding. Mijn zus heb ik inmiddels ook aangestoken. Maar ook de niet-blijvertjes zijn vaak leuk.

    M

    >

    Geliked door 1 persoon

    1. Ha, wat leuk dat Aldous Harding jullie ook bekoort. De dank daarvoor moet met doorwerkende kracht richting Blinde Schildpad, die mij van haar op de hoogte bracht (idem voor de Tiger Lillies, Pokey LaFarge en Natalie Merchant, overigens). Wat een intrigerend fenomeen hè, die mejuffouw.

      Like

  2. Dag meneer Drabkikker. Ik heb lange tijd niet op de site rondgekeken. Dit was leuk bedankt!

    Als kado terug: De “akoestische noise” machines van Petr Valek:

    En zijn uitleg van zelfgebouwde instrumenten in een zelfverzonnen taal:

    En het bespelen van ruimtes en objecten:

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie