Lief raadplaatje

Wie raadt hoe de mannelijke helft van dit aandoenlijk verliefde stel op een strand ergens in de jaren ’20 heet krijgt een roze koek. Hints: zijn achternaam is niet ‘Hammer’, dat meisje is niet Greetje Zelle en deze platenhoes had er een stuk puiker uit kunnen zien als Mick Jagger iets beleefder was geweest.

Mauk & Jetta

Update 1-3-2015: Heel goed, heel goed. Het is inderdaad Maurits ‘Mauk’ Cornelis Escher, met zijn vriendin Jetta. (Mede-Leeuwardster Mata Hari was al een paar jaar dood, vandaar dat dit haar niet is.) Het plaatje komt langs in deze documentaire, die het aanraden waard is als u in ’s mans persoonlijke leven geïnteresseerd bent, en hem daadwerkelijk eens wilt horen praten:

En wat was dat met de Stones dan? Nou, blijkt dat als je een respectabel kunstenaar een brief schrijft of hij een platenhoes voor je wil ontwerpen, je die beter niet met ‘Dear Maurits’ kunt aanheffen:

By the way, please tell Mr. Jagger I am not Maurits to him, but
Very sincerely,
M. C. Escher.

Oh, en voor wie het zich afvroeg: Dit is een gestelleerde rombische dodecaëder:

Gestelleerde rombische dodecaëder

9 gedachten over “Lief raadplaatje

  1. Nogal makkelijk: Aan de PNG zit de naam ‘Mauk Jetta’ verbonden. Even Koekelen en je hebt hem: Escher. Wordt de Drabkikker enigszins verstrooid? Of werktie gewoon te hard?

    Like

Plaats een reactie