17 gedachten over “Poes!

  1. Katten zijn erg leuk. Wel letten op het karakter en dat is moeilijk. Mijn neef heeft een kat die eigenlijk een wilde kat is. Komt nooit op schoot, is gek op jagen en wil eigenlijk altijd buiten zijn. Kennissen hebben goede ervaring met asielkatten, die zijn volwassen en dan weet je beter wat je krijgt.

    Like

  2. Voor jou wordt het het dus ”The Year of the cat” ? – De titel van een ouwe hit van Al Steward.Een nogal magisch dromerige song (en muziek-album).Staat trouwens ook op Youtube.Denk dan wel: ”de (evt.)” verplichte kattenbak”- Is geen pretje – zeker als die wat te laat wordt verschoond..Dus bedenk wel:”Bezint eer gij begint’ (reeds.)En:”Worship for your loved ones” Hier nog een mooie en leuke kat-annecdote: Ik was in de afgelopen herfst in de’Arboretum Trompenburg’ BotanischeTuin van Rotterdam.Het was prachtig herfstweer. ik dacht ineens aan die 2 leuke katten die daar heel af en toe te zien zijn.Zou mooi zijn om die weer eens te zien,dacht ik..(Het zijn een zg..” Lapjes-kat” en een Cyperse) Opeens kwam het volgende moment ineens de Cyperse kat uit de struikjes tevoorschijn en wilde heel graag mijn aandacht en geaaid.Hij bleef lekker gezellig bij me zitten spinnen en knip-ogend aankijken terwijl ik mijn broodje at op een bankje. Bleef me daarna weer verder volgen door de tuin.Dit lijkt bijna paranormaal,!, dacht ik even.Ik heb m’ toen ook gelijk gefilmd en op de foto gezet.Mooie beelden van een Cyperse kat door een fraaie herfst- tuin.Prachtig,gewoon ! Een hele fijne middag werd dat,samen met die lieve kat.Ik weet nog steeds niet hoe die kat heet,. Dat hoor ik later misschien nog wel..Verder weer hartelijk dank voor je leuke en aardige link-mailtjes,naar ons.Ze zijn hun tijd zeker waard..Alvast een heel fijn weekend gewenst (-met of zonder kat(je)
    Tot slot ook de vriendelijke groeten aan iedereen die geregeld rondneust op deze mooie website.

    Like

  3. Op die 1e kattenvideo kun je duidelijk zien dat het nog een behoorlijk jonge kat is.De ogen van de kat beginnen pas ca. 6 weken na de geboorte goed te werken en krijgen hun (definitieve) kleur.Hier lijkt de kat zijn waarneming en diepte-vermogens( speels) uit te testen.Niet echt eng,dus.(Langdurig) ”katten-gejengel” in de nacht kan irritant – en soms een beetje eng en ”spooky” klinken.Maar de katten en poezen zijn dan vaak ”krols” of vechten en competeren om een zeker territorium.( Is bekend)
    De zwarte kat van een goede vriendin komt trouwens als afval-belt. verschoppeling- nest-kitten (schande (!) uit Griekenland.Hij is stokdoof maar miauwt toch geregeld naar mensen en andere dieren.Best grappig,lief en aandoenlijk.Deze zwarte kater – genaamd ”Misty” is heel erg lief maar wil wel vaak aandacht, geaaid en gekroeld Hij gooit ook geregeld (breekbare) dingen om in huis,en wil vaak een dubbele portie van zijn favoriete katten-brokken.Hij lijkt dus zijn ?(nogal) trieste kitten-jeugd te compenseren door vaak om extra aandacht van zijn baasje en anderen te vragen.Gelukkig wordt hij er niet extra dik van het extra eten dat hij jengelend bedelt van het baasje.Ja.dieren-verhalen zijn een interessant terrein.Het komt vaak voor dat ze een eigen willetje hebben.Katten zijn erg kieskeurig met bv.voedsel en personen.Bij bv. katten komt dat vaak voor.Maar honden kunnen er ook een houtje van.Het eigenwijze gedrag heeft vaak samenhang met hun jeugd of opvoeding en behandeling door de mens ( als leiding-gevende)
    Beste Dirk: misschien heb je ook nog een origineel Borat-fragment over huisdieren liggen.Zou ook weer een een toepasselijke variant
    zijn tussen al die andere leuke Borat’s.Ik ben in ieder geval erg benieuwd wat het ditmaal weer zal worden.
    Tot slot: Groeten en het allerbeste voor alle mensen met- of zonder huisdieren gewenst

    Aad Bontenbal ,Rotterdam.

    Like

  4. Sinds mei heb ik ook zo’n haarbal in huis. Bedoeling was dat ze zich zou hechten aan de andere huisbewoner, maar eigenwijs als ze is besloot ze dat ik haar mens ben. Ze is een bang wicht eersteklas, kan de tuin niet verdedigen en slaapt naast mijn hoofdkussen. En tot mijn grote schrik merk ik dat ik er nog tegen praat ook …

    Like

  5. Hallo, poezen vriendin Ciska:

    Die zg.”haarbal-poes” van jou heeft denk ik ook ergens een (klein) trauma daarom laat ze vaak haren los als ze gestrest is.Nu vindt zij jou haar beste ”peetmoeder” die haar liefdevol wil beschermen.
    Daarom slaapt ze ook zo dicht mogelijk bij jou.De kater van mijn broer liet trouwens ook grote plukken haar los tijdens een verhuizing van maar ca. 3 km ! Deze Cyperse kater – genaamd ”Max” in kwestie zat trouwens in de verhuis-bus op schoot van mijn broer in een deken gewikkeld,Hij raakte in de stress omdat ie alle snelle verkeers-bewegingen buiten zag..
    Had ie nooit van zijn leven gezien,zo dicht bij !

    Like

  6. Beste Aad,

    Raziël is halflangharig, dus sowieso verliest ze relatief veel haar. En dat ze een trauma heeft klopt: ze komt uit het asiel. Daar overwogen ze haar ‘Ugly’ te noemen wegens haar intolerante gedrag naar mensen toe. (Waarom het vervolgens ‘Pritty’ werd, is me tot op heden een raadsel.) Ze heeft het niet op grote mannen en kan ook in een bekende veilige omgeving maar moeilijk haar vlucht-reflex onderdrukken. En hoewel mijn woordkeus misschien anders doet vermoeden, ben ik best gek op het beest. Juist omdat ze zo quirky is.

    Like

Plaats een reactie