Ongezonde doses karma

Okee. Zo veel mazzel is dus gewoon niet natuurlijk meer. Afgelopen zondag mijn dagboek in de trein laten liggen, bevattende aantekeningen vanaf januari 2009. Onvervangbaar materiaal. Insert ‘ontzettend stomme oetlul’ here.
NS-formulieren invullen, fietsenstallingen bellen, hopen op de goedheid van de mens. Dat een dagboek geen materiële waarde heeft kan een voordeel zijn (het wordt niet gestolen), maar net zo goed een nadeel (het wordt samen met de Sp!ts in de eerste de beste prullenbak gekieperd).
Mezelf verzoenen met het feit dat het verliezen van een dagboek niet gelijkstaat aan het verliezen van de belevenissen en overdenkingen zelf. Dat het bijhouden van een dagboek sowieso een futiele vastklamping aan het verleden is en een voedbodem voor gecultiveerde zelfzwelg. Dat dit een les in loutering is.
Hier vervolgens (op een los blaadje) weer dagboekaantekeningen over schrijven.

Krijg ik zojuist een email binnen van iemand die een ‘aantekeningenboek met een onleesbare tekst’ (ik schrijf mijn aantekeningen standaard in het Vioziaanse schrift) in de trein heeft gevonden en mij vervolgens getraceerd.
Dit is echt niet normaal. Ik bedoel. Waar verdien ik dit aan? Echt, gewoon. De goedheid van de mens. Beschermengelen. Dit, ik, wat de (etc.)

Goed. Maar dan nu. Deze meneer (het is een meneer) moet natuurlijk even terdege bedankt worden. Hoe? Ik kan hem uiteraard een bak gelds overhandigen, maar op de een of andere manier vind ik dat niet gepast voor het terugbezorgen van iets onvervangbaars. Kijk, ik hoef ook weer niet de rest van mijn leven de afwas bij hem te komen doen, maar iets wat mijn waardering op memorabele wijze tot uiting brengt zou leuk zijn. Heeft u suggesties?

Update 12-3-2011. Nou, ik heb het boek terug hoor! Hedenfraaielentemiddag kwam de meneer in kwestie het me persoonlijk op het station overhandigen, is dat nou niet geweldig? Uiteindelijk ben ik als beloning voor de niet-zo-creatieve restaurantbon gegaan, maar dan wel vergezeld van een hoogstpersoonlijke weergaloze tekening in Drabkikkerstijl en een loftuiting in het Vioziaans zodat hij wat te puzzelen heeft. Het was een sympathiek ogende jongen van om en nabij mijn leeftijd, maar de ontmoeting verliep wat houterig. Tja, wat kun je ook zeggen verder? ‘Nou, ik kon er helemaal niks van lezen.’ ‘Nee, haha.’ Op mijn mededeling dat hij een goed mens is zei hij ‘dat weet ik’, waarop hij zijn trein terug weer nam. Wonderlijk.

Maar goed! Het boek is terug en met retrospectieve kracht slaat me alsnog de hartverlamming om het lijf bij het zien van wat ik allemaal kwijt zou zijn geweest. Fjoew. Lof & hulde voor mijn beschermengel!

Over Drabkikker

Dirk Bakker, geboren in de vorige eeuw, levend in de huidige.
Dit bericht werd geplaatst in Autobio, Be- en verwonderingen. Bookmark de permalink .

29 reacties op Ongezonde doses karma

 1. Marke zegt:

  Do you know anything else about this resourceful gentleman than that he must have a big heart? Tricky. Buy him a gift certificate to an amusement park/concert/some other experience he can then write about in his diary… Or write a haiku about goodness of a man :-).

  Like

 2. Nynke zegt:

  Woehoe! Joepie! Mijn suggestie: een mooie handgetekende kaart met tekening en tekst in Drabkikker-stijl (en eventueel chocolaatjes).

  Like

 3. Aad Bontenbal zegt:

  Hallo,beste Dirk:

  Je hebt zeker het geluk dat er in ieder geval een adres in je( papieren) dagboek staat.. Dat heb je dan gelukkig erg zorgvuldig hier in gezet..
  Misschien is het een mooi gebaar om een (dag) boekenbon’ of ander soort geschenkbon te geven als dankbaar gebaar..Je hebt in ieder geval geen notebook of laptpp/mobieltje laten liggen in die trein..De kansen voor evt teruggave lijken mij dan stukken minder..Zelf was ik ook bv een jaar of wat geleden voor de 1e keer mijn mobieltje ineens kwijt..Verloren in de Supermarkt,dacht ik.. Was lichtelijk in paniek hierover..Wat te doen ? Bleek die gewoon op het zachte vloerkleed in de slaapkamer gevallen te zijn.. (niet horen vallen)Goed dat ik daar later op die dag toch nog even extra goed checkte..Hij lag dus nu onder de stoel poten..Daarvan heb ik wel geleerd dat ik mijn mobieltje voortaan nooit in mijn broekzak moet laten zitten ,en deze direct na tuiskomst gelijk weer op zijn vaste plek met laad-voeding moet zetten. Zodoende is ie altijd op een vaste plak als ik thuis ben Goeie routine denk ik zo..Dit was dus mijn harde en wijze les wat betreft ‘slordigheid” Dagboeken zijn natuurlijk toch een beetje eenmalig..Als je hier op gesteld bent,wees er dan oplettend en zorgvoldig mee:net zoals je paspoort ,mobieltje ,huissleutels,etc,etc..
  Ook is evt vergeetachtighed in de trein zo snel gebeurd als je te verstooid bent,of te haastig uit de trein gaat..Denk hier altijd aan je timing,en opgeruimdheid die je in acht moet nemen..Ook zijn bv. alchohol (bv.biertjes) of andere concentratie & geheugen- verminderende middelen voor aanvang van je reis (bv.hash & wiet) zeker af te raden als je frequent reist met het openbaar vervoer.. Zeker als je vaak kostbare of onvervangbare zaken bij je draagt..
  Wellicht heb je misschien iets aan deze tips,..
  Succes hiermee !

  Groeten van Aad Bontenbal,Rotterdam.

  Like

  • Drabkikker zegt:

   Jep, ik ben zelf ongeveer net zo handig (wat een mens zich doet afvragen waar die beschermengelen elke keer de energie weer vandaan halen). Hetgeen ik van mezelf weet, dus ik heb al allerlei dubbelcheck-routines in mijn dagelijks leven ingebouwd, zoals de mantra Sleutels Portemonnee Mobiel. Maar zelfs dan slipt er dus wel eens iets door mijn mazen. Ik zal voortaan de clausule Dagboek toevoegen.
   Dank voor de tips. Wiet en bier, ahá! Dus daar komt het van.

   Like

 4. Drabkikker zegt:

  Zal je ook net hebben zeg: is Restaurantbon.nl failliet.

  Like

 5. uair01 zegt:

  Je moet ook subiet een kaarsje branden voor de Heilige Antonius van Padua!

  Like

 6. Eelkje zegt:

  Maak iets moois voor hem voor aan de muur, wordt altijd zeer gewaardeerd en is ook persoonlijk. En plus dat ik me herinner dat jij mooie dingen kunt maken (wilde fluit), dat helpt, als het ook echt mooi is. En ook een ding om te doen is voortaan als je iets vindt zorgen dat het bij de eigenaar terug komt!

  Like

 7. Hi,Drabbkikker..
  Waar blijft die nieuwe ”Borat-track van de week” toch?
  Hopelijk niet vergeten,of geen tijd,omdat je andere zaken (mail,etc.) moet afhandelen ? (reedz?) Vergeet ook het ‘Mantra van de lach’ alsjeblieft niet !
  Want achen is gezond,en schept vreugde in de morgenstond (of middag/ avond/nacht) Ik lijk drs. P wel ! (met zijn ‘rijmschap’)

  De Groeten van Aad. (de lach-fanaat) Laterrr.. WoeaaHahaha !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s